FC Emmen A1 fors onderuit bij FC Zwolle A1

FC Zwolle A1-FC Emmen A1 5-1
FC Emmen begon redelijk met een paar kansjes voor Danny Kiekebelt maar raakte na de 1-0 in de 14e minuut de weg een beetje kwijt. De goal viel uit een vrije trap die via de binnenkant van de paal en de rug van doelman Pieter IJzerman in het net belandde. FC Emmen leek tot aan de rust de schade beperkt te kunnen houden maar raakte in de 42e en 45e minuut op een 3-0 achterstand. Vooral de 2-0 viel slecht bij trainer Berry Zandink. ,,Een kopbal vanaf de rand van de zestien door de kleinste man van het veld.” Zandink refereerde in de rust aan de hoofdmacht die een dag eerder terug kwam van een 0-3 achterstand en dat leek effect te sorteren. Na mogelijkheden via Camiel Fidom en Sietze Glazenburg was Lorenzo Kranenburg in de 62e minuut wel succesvol na een prima solo. Maar het ‘Pannekoekeffect’ was daarna uitgewerkt en konden de Zwollenaren redelijk onbedreigd naar een 5-1 eindstand uitlopen.
FC Emmen A1: Pieter IJzerman: Kuilder (46. Van der Ham), Schijff, Van den Berg, Koenders, Beeksma, Kazantzis, Kiekebelt, Glazenburg, Van Aanholt (46. Kranenburg), Fidom.

FC Emmen B1-FC Zwolle B1 0-0
Een wedstrijd met nauwelijks serieuze doelkansen en de dubbelblanke eindstand was dan ook wel terecht. In de eerste helft probeerde FC Emmen het hoofdzakelijk met schoten van afstand die FC Zwolle niet konden verontrusten. Na de pauze bleef het een matige vertoning waarbij de Emmer doelman Yannick Berends zich onderscheidde met een tweetal goede reddingen. FC Emmen probeerde wel meer pressie uit te oefenen maar het bleef in de goede bedoelingen steken.
FC Emmen B1: Berends: IJzerman, Poelstra (55. Fokkens), Westebring, Stollenga, Van Bree (55. Hindriks, 75. Zinger), Slagveer, Elpermann, Streutker, Heerkes, Slip.

Jens Jurn Streutker (rechts) zet een tegenstander opzij.

Danie Slip (rechts boven) ziet zijn schot in de handen van de Zwolse doelman belanden.

Menno Heerkes haalt uit (Foto’s: FC Emmen Media)

AZ C1-FC Emmen C1 5-2
De overwinning voor de Alkmaarders was verdiend maar het ging de favorieten aanvankelijk niet gemakkelijk om FC Emmen onder de knie te krijgen. FC Emmen C1 was in de eerste twintig minuten zelfs de betere ploeg en nam in deze fase dan ook een voorsprong. Stephen Warmolts benutte in de tiende minuut een strafschop na een overtreding op Pascal Huser. De Emmenaren verzuimden daarna een tweede treffer te laten aantekenen waarvoor wel enkele mogelijkheden aanwezig waren. Zo werd een kopbal van spits Harold Strating van de doellijn gehaald. AZ nam het initiatief vervolgens over en ging de rust in met een 2-1 voorsprong. Na de thee bleef FC Emmen het AZ aardig lastig maken maar moest eerst de 3-1 toestaan. Harold Strating verkleinde tot 3-2 maar toen het vlot daarna 4-2 werd was het over en sluiten wat de Emmenaren betrof en werd er nog een vijfde treffer van de gastheren aan toegevoegd.
FC Emmen C1: Kortman: Ots, Jonkers, Bouws (36. IJzerman), Wessels (50. De Bruin), Westebring (40. Rijkens), Warmolts, Huser, Ypenburg (36. Hosseini), Strating, Streutker (40. Meijer).

FC Emmen D1-FC Zwolle D1 1-5
Een bekend verhaal van de laatste weken: aardig gespeeld maar wederom verloren. FC Zwlle kon in de eerste helft naar een 0-2 tussenstand uitlopen voordat Hamza Azarkan de enige Emmer treffer liet aantekenen. Na de pauze begon FC Emmen goed maar na een snel genomen vrije trap viel aan de andere kant de 1-3. Verdediger Rik Graver werd naar de frontlinie gestuurd en was bijna succesvol doch raakte de onderkant van de lat. FC Zwolle scoorde vervolgens nog twee maal succesvol waarvan de vijfde goal uit een terecht toegekende strafschop werd gescoord.
FC Emmen D1: Koers: Arends, Graver, Berens, Van dijk (31. Spijodic), Nijkamp (31. Spaans), Osasso, Baas (31. Meinderts), Heerkes (31. Boer), Azarkan.