FC Emmen A1 en B1 laten zich niet verrassen

Actief A1-FC Emmen A1 0-7
De koploper uit Emmen speelde een prima eerste helft die met 0-4 werd afgesloten maar daarnaast werden er ook nog de nodige mogelijkheden om zeep geholpen. ,,We hebben in die fase goed en volwassen gespeeld”, volgens coach Claus Boekweg. De tweede helft was een stuk minder maar desondanks werden er nog drie goals aan het totaal toegevoegd. FC Emmen scoorde in de eerste helft via Aladji Barrie, Dave Padding en de 0-3 en 0-4 kwamen van Justin Mulder. Na de pauze bracht Harold Wolters de stand op 0-5 en Harold Wolters zette de 0-7 eindstand op papier. De 0-6 was een treffer in eigen doel van Actief.
FC Emmen A1: Schrik; Graver, Kampman, Baas, Veenvliet, Boekholt, Gall (Baardink), Padding (Wolters), Mulder (Yuksel), Barrie, Kikkert (Ndayisaba).

Schalkhaar B1-FC Emmen B1 1-2
De nek-aan-nek race tusen DWS en FC Emmen B1 om de titel gaat onverminderd voort. Beide ploegen wonnen met 2-1. FC Emmen speelde in en tegen Schalkhaar B1 zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen. De weersomstandigheden waren ook niet al te best wat het spelpeil niet ten goede kwam. Na een matig begin van FC Emmen werd de eerste helft toch op voorsprong afgesloten. Drie minuten voor de pauze werd Jos Smidt binnen de zestien gevloerd waarna Jochem Scholten de strafschop benutte: 0-1. Een kwartier na de rust verhoogde Merik Sliedrecht met een fraaie goal tot 0-2 en leek de wedstrijd gespeeld. Tot drie minuten voor tijd de thuisclub de stand op 1-2 bracht en vervolgens alles in de strijd wierp om alsnog een puntje te pakken. FC Emmen kreeg het moeilijk maar overleefde deze fase.
FC Emmen B1: Knigge: Sliedrecht, Wielens (57. Fokke), Komduur, Van den Berg (50. Van Dijk), Jochem Scholten (41. Luiken), Ymele Feudjio, Hensens (57. Grevink), Smidt, Ngendakumana (50. Jan Scholten), Klaver.

FC Emmen C1-AZ C1 1-4
FC Emmen C1 verraste in de beginfase door in de zevende minuut de leiding te nemen. Dorjani van der Heide werkte een aanval over links bekwaam af. De Alkmaarders hadden daarvoor al enkele kansjes gehad en bleken over veel meer individueel talent te beschikken. Doelman Kjell Scherpen kon de gelijkmaker nog even uitstellen met een prima redding maar na een kwartier stond het toch 1-1 via Niels Butter. Nog voor rust verhoogde Jelle Duin na een mooie aanval tot 1-2. Na de pauze begon FC Emmen sterk zonder overigens echte kansen af te dwingen. Maar toen het Emmer offensief was geluwd sloeg AZ via uitblinker Jasper ter Heide twee maal toe. In de slotfase had de nederlaag nog wel hoger kunnen uitvallen maar dat bleef FC Emmen bespaard.
FC Emmen C1: Scherpen; Hoogeveen (Gerdes), Hemme, Bos, Seubers (Kallenkoot), Engbers, Oosting, Van der Heide (Dallinga), Berends, Gierveld (Tmmermans), Hindriks.

Doelman Kjell Scherpen (in het geel) onderschept een AZ aanval.

FC Emmen C1 aanvoerder Jaymie Hemme aan de bal.

RVO/GC FC Groningen D1-FC Emmen D1 3-0
FC Emmen D1 worstelt al een tijd met het probleem dat het goed speelt, ook kansen creëert maar die niet of nauwelijks in doelpunten kan omzetten. Dat was ook weer tegen FC Groningen het geval waar de Emmenaren in de eerste helft zeker een handvol prima mogelijkheden kregen. O.a. Jerany Lie-a-Lien en Shane Dokter lieten de mogelijkheden onbenut. De Groningers deden voor hoe het wel moest en kwamen voor rust op 2-0 door goals in de eerste en twaalfde minuut van Remco Balk en Jarno Deuring. Na rust bleven de doelpunten uit tot de laatste minuut toen Remco Balk zijn tweede en de derde van de thuisclub scoorde.
FC Emmen D1: Haak; Knol, De Vries, Scholte, Van der Vlag (Van Aken), Aalderink, Brand, Ebbinge, Lie-a-Lien (Mink), Dokter, Luchies.

RVO/GC Groningen D2-FC Emmen D2 7-2

Spelmoment uit FC Groningen D2-FC Emmen D2 (bron: website FC Groningen).

FC Emmen D2 begon tegen de koploper sterk en kreeg binnen vier minuten twee opgelegde kansen. Maar alleen voor de keeper lukte het de Emmer spitsen niet om hem te passeren.  FC Groningen D2, met een aantal talentvolle spelers in het team, was duidelijk effectiever in de afwerking. Na afgeslagen aanvallen van FC Emmen D2 werd snel door de middenvelders van FC Groningen omgeschakeld en uit twee kansen stond het naar twaalf minuten 2-0. FC Groningen scoorde voor de rust nog twee keer waarna Quincy Gall uit een strafschop de ruststand op 4-1 bracht. Na de rust viel de 5-1 te snel en wel heel erg gemakkelijk. De D2 bleef wel hard werken voor een beter resultaat en na een schot op de paal van Roan Gierveld scoorde Leon Draisma de verdiende 5-2. Een derde Emmen-treffer bleef jammer genoeg uit en in de eindfase scoorde FC Groningen D2 nog twee maal. Een verdiende maar toch wel iets geflatteerde overwinning voor de koploper van de tweede divisie.
FC Emmen D2: Maiko Zwiep (Mark Pomper), Bas Seubers, Luke Dokter, Andrej Allilovic, Stef Jagt, Bjorn Plaggenborg (Roan Gierveld), Joey Roufs (Remko Meijer), Leon Draisma, Rowin Schuiling, Quincy Gall, Toine Slor (Dani Jansen)

Flevo Boys E2-Emmen E1 1-5
Emmen E1 zette vanaf het begin druk maar moest tot de achttiende minuut wachten voor dat de score werd geopend. Jeremiah Ridderbusch kopte raak wat snel werd gevolgd door een treffer van Frank Wiegers: 0-2. Vlak voor het rustsignaal zorgde Florian Zegiri voor de 0-3 ruststand. In de tweede helft bleef Emmen E1 goed combineren en kwam na 32 minuten verdiend op 0-4 door een mooi afstandschot van Piet Teuben. Hierna kon Flevo Boys na een corner de 1-4 scoren. Het slotakkoord zette Emmen E1, dat geholpen door een eigen doelpunt van Flevo Boys, vlak voor tijd op 1-5 kwam.