FC Emmen A1 en B1 blijven op koers

FC Emmen A1 was in de uitwedstrijd tegen Drachtster Boys A1 niet verder gekomen dan een gelijkspel maar thuis lagen de verhoudingen anders. Na een 4-0 ruststand werd het uiteindelijk 7-0 voor de koploper in de vierde divisie.

FC Emmen A1-Drachtster Boys A1 7-0.
FC Emmen begon flitsend want al na dertig seconden werd de leiding genomen. Stefan Kikkert rondde goed werk van Ahmed Ndayisaba koelbloedig af. Het duurde echter ruim een half uur voordat de thuisclub opnieuw aan scoren toe kwam tegen de taaie tegenstander. Daarvoor was zelfs een doelpunt in eigen doel van de Friezen nodig. In de 36e minuut zette Harold Wolters uit een voorzet van Stefan Kikkert zijn ploeg op 3-0 en op slag van rust scoorde Kikkert met een omhaal uit een hoekschop de 4-0. Na de pauze speelde FC Emmen aanzienlijk beter dan voor de rust en voegde nog drie goals aan het totaal toe. Bernardo Veenvliet in de 60e, Justin Mulder in de 79e en Rik Graver in de 81e minuut zorgden voor de 7-0 eindstand. De goal van Mulder was een eigenlijk een voorzet die echter via de tweede paal binnenwaaide. Harold Wolters raakte in de tweede helft nog twee maal de staander.
FC Emmen A1: Schrik; Graver, Baardink, Gall, Veenvliet, Boekholt, Kikkert, Mulder, Ndayisaba (46. Barrie), Wolters, Padding (72. Sliedrecht).

AFC ’34 B1-FC Emmen B1 1-2
Het was een goede dag voor FC Emmen B1. Met de winst op het Alkmaarder AFC ’34 en het gelijke spel van koploper DWS is de afstand tot de Amsterdammers tot slechts een punt geslonken. Toch had FC Emmen, waar Frank Fokke in de warming-up moest afhaken, het aanvankelijk niet gemakkelijk. De thuisclub creëerde in het eerste kwartier drie honderd procent kansen doch benutte er geen enkele van. Daarna namen de Emmenaren het over en na een half uur viel de 0-1. Jan Scholten stuurde Matthijs Hensens weg die de keeper poortte: 0-1. Ook de start van de tweede helft was niet goed van Emmer zijde maar er vloeide wederom geen bloed uit. In tegendeel want Jos Smidt scoorde zelfs de 0-2 op aangeven van Joey Klaver. Vijf minuten voor het einde profiteerde de thuisclub nog van enig geklungel in de Emmer defensie maar verder dan 1-2 kwam AFC ’34 niet.
FC Emmen B1: Knigge; Koudenburg (58. Luiken), Van Dijk, Wielink, Van den Berg, Ymele Feudjio, Jochem Scholten, Grevink (41.Klaver), Jan Scholten (58. Ngendakumana), Hensens, Smidt.

Almere City FC C1-FC Emmen C1 1-0
Voor FC Emmen C1 begint de situatie er steeds somberder uit te zien. Het punten pakken lukt maar niet en zo ook in Almere. ,,We hebben geen enkele kans afgedwongen”, aldus coach Rick Slor. ,,We hebben de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen, weliswaar ook niet zo gek veel weggeven maar Almere City was gewoon de betere ploeg.” De enige en winnende treffer werd na een klein half uur in de eerste helft gescoord.
FC Emmen C1: Scherpen; Hoogeveen, Timmermans, Berends, De Graaf (Seubers), Bos, Hindriks, Engbers, Oosting (Zwaagstra), Dallinga (Gierveld), Van der Heide.

FC Twente VA Hengelo D1-FC Emmen D1 1-1
Bijna was de sensatie compleet geweest. De zestigste en laatste minuut liep al en FC Emmen D1 leidde met 1-0 tegen de koploper. Maar in de slotminuut slaagde FC Twente VA Hengelo er alsnog in gelijk te maken. In de beginfase van de eerste helft had de thuisploeg nog een overwicht maar daarna kreeg FC Emmen tot aan de rust meerdere goede kansen zonder daar echter kapitaal uit te slaan. Dat deed het in de meer gelijkopgaande tweede helft wel. Tien minuten voor tijd kopte Ben Scholte raak uit een hoekschop: 0-1. In de laatste minuut ontging FC Emmen dus de zege toen de thuisclub scoorde met een kopbal uit een vrije trap.
FC Emmen D1: Borg; Knol, Haak, De Vries, Van der Vlag, Scholte, Brand, Aalderink, Lie-a-Lien (35. Mink), Luchies, Dokter.

FC Emmen D2-Flevo Boys D1 2-2
FC Emmen D2 speelde de eerste thuiswedstrijd van 2014 in het stadion. Een mooie entourage voor de eerste jaars D-junioren van Emmen waar Joey Roufs wegens een ontsteking ontbrak. FC Emmen D2 speelde een goede eerste helft die zich grotendeels afspeelde op de helft van Flevo Boys. Dit leverde in de beginfase een aantal goede mogelijkheden op voor een  voorzet maar de eindpass was niet nauwkeurig genoeg.  Toch kwam de D2 op een 1-0 voorsprong door een benutte strafschop van Quincy Gall na een overtreding op Rowin Schuiling. De gelijkmaker kwam als het ware uit de lucht vallen. Leon Draisma had de 2-0 op zijn schoen liggen maar slaagde er niet in om de bal achter de keeper te werken, vervolgens werd de fysiek sterke spits van Flevo Boys aangespeeld die het sprintduel van Luke Dokter won waarna de rechtsbuiten Mark Pomper kon omspelen en eenvoudig binnentikte.  FC Emmen bleef de betere ploeg en kort voor de rust scoorde Toine Slor de verdiende tweede treffer.
De tweede helft was van een duidelijk minder niveau dan de eerste helft. Binnen drie minuten stond de 2-2 op het scorebord. Omdat geen druk werd gezet op de tegenstander kon de middenvelder van Flevo Boys ongehinderd uithalen. De doelkansen waren daarna schaars. Quincy Gall kon alleen voor de keeper niet tot scoren komen en de linksbuiten van Flevo Boys schoot nog een keer net langs de voor Emmen goede kant van de paal.
FC Emmen D2:  Mark Pomper, Bas Seubers, Luke Dokter, Andrej Allilovic, Bjorn Plaggenborg, Rowin Schuiling, Leon Draisma, Revelino Slagveer (Roan Gierveld), Quincy Gall (Remko Meijer), Toine Slor

Emmen E1-De Weide E1 0-2
Emmen E1 was geen schim van de ploeg die zondag nog won van FC Twente en FC Groningen en verloor met 0-2 van De Weide E1. De jongste Emmenaren waren niet in staat de tegenstander kapot te spelen. De fysieke ploeg van De Weide E1, met louter tweede jaar E-pupillen, bleef relatief eenvoudig overeind. In de tweede helft waren twee succesvolle counters van De Weide E1 voldoende om de eindstand op de scorebord te zetten.