FC Emmen A1 en B1 blijven koploper

FC Emmen A1-Actief A1 6-1
FC Emmen had wat de uitslag betreft geen enkele moeite om zich op de koppositie te handhaven. Toch speelden de Emmenaren een matige eerste helft die met een magere 2-1 stand werd afgesloten. FC Emmen was slordig en kon zich nauwelijks kansen creëren. Maurice Kampman opende in de 27e minuut de score maar drie minuten later stond het weer gelijk. Pas drie minuten voor de rust kwam FC Emmen weer op voorsprong dankzij een treffer van Ahmed Ndayisaba. Na de [pauze trok FC Emmen wel de wedstrijd naar zich toe en er kwamen opeens legio scoringskansen. Stefan Kikkert scoorde al in de eerste minuut de 3-1, na ruim een uur gevolgd door de 4-1 van Paul Bangura. Dave Padding nam de 5-1 en 6-1 voor zijn rekening in respectievelijk de 64e en 83e minuut.
FC Emmen A1: Tent,  Graver,  Kampman,  Baas, Veenvliet,  Gall, Kikkert, Mulder (46. Bangura), Wolters, Yuksel (46. Padding),  Achmed.

FC Emmen A1 doelman Jordy Tent is meester van de situatie.

FC Emmen B1-AFC ’34 B1 3-2
……………

FC Emmen C1-Almere City FC C1 1-1
FC Emmen C1 gaf in de eerste helft weinig weg en kreeg zelf een drietal goede mogelijkheden.  Met name een kopbal van Twan Berends had tussen de palen gemoeten. Vanuit een onoplettendheid bij een ingooi, maakt Almere echter de 0-1. In de tweede helft probeerde Almere meer druk te zetten maar FC Emmen bleef het meest dreigend en scoorde via Thijs Oosting na een goed met het hoofd verlengde bal van Kjelt Engbers. Daarna kreeg FC Emmen nog een tweetal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, Kjelt Engbers schoot iets te gehaast naast en in een scrimmage voor de goal na een corner kreeg een drietal Emmenaren de bal niet over de doellijn. Uiteindelijk was FC Emmen niet ontevreden met een punt hoewel er zeker mogelijkheden lagen de volle buit te pakken.
FC Emmen C1: Scherpen; Hoogeveen, Timmerman (62. De Graaf), Hemme, Bos, Seubers (36. Hindriks), Berends, Oosting (62. Roosken), Jordy Gierveld (36. Dallinga), Engbers, Van der Heide.

FC Emmen C1 keeper Kjell Scherpen wordt in het doelgebied aangevallen.

FC Emmen D1-FC Twente VA D1 2-4
De voetballend opwaartse lijn doorzetten van de laatste weken was de doelstelling. Na een weifelend begin kreeg FC Emmen D1 meer vat op tegenstander. De 1-0 viel na tien minuten. Na een mooie crosspass van Jordy Luchies op Jerany Lie-a-Lien die vervolgens zijn tegenstander voorbij snelde en de bal voorgaf, scoorde Ben Scholte de 1-0. Halverwege de tweede helft volgde de 2-0 uit een goed genomen corner van Jop van Aken. Brian Haak kopte goed in, de keeper kon hem nog tegenhouden, maar uit de rebound scoorde Brian Haak de 2-0.  FC Emmen D1 bleef keihard werken maar na een foutje achterin scoorde FC Twente D1 voor rust de 2-1. Na rust een ander FC Twente met fysiek wat meer stootkracht.  waarna ze al vlot de 2-2 weten te scoren. Bij FC Emmen D1 vloeide de krachten langzaam weg waarbij een na rust beter FC Twente nog twee scoorde.ft, die de opwaartse lijn duidelijk weergeeft. Hierop kan FC Emmen D1 zeker voort borduren.
FC Emmen D1: Borg, Haak, De Vries, Luchies, Van der Vlag (Slor), Van Aken, Aalderink, Brand (Mink), Lie-a-Lien, Knol, Scholte.

Ben Scholte (voorgrond) heeft de 1-0 tegen FC Twente D1 gescoord

Brian Haak kopt de tweede treffer van FC Emmen D1 binnen.

FC Emmen D2-FC Groningen D2 0-10
De eerste helft was nagenoeg een kopie van vorige week tegen Flevo Boys. FC Emmen was niet goed bij de les, liet zich afbluffen in het duel en leverde onvoldoende strijd om in balbezit te komen. Aan de andere kant werd ieder foutje door FC Groningen goed afgestraft. De rust ging dan ook in met een 0-10 stand. In de rust werd het belang aangegeven van hard werken en beter willen zijn dan de tegenstander. Dat werd door de Emmenaren goed opgepakt. Het gevolg was een leuke wedstrijd waarbij we goed mee konden voetballen en bij vlagen goede aanvallen konden opzetten. Maar bij het doel van de Groningers komen zat er niet in.