FC Emmen A1 boekt eerste overwinning

HFC A1-FC Emmen A1 4-6
Na twee nederlagen waarin het ook nog niet tot scoren was gekomen, sloot FC Emmen A1 deze negatieve reeks af met een 6-4 overwinning bij de Koninklijke HFC A1 in Haarlem. Er moest wel hard voor gewerkt worden maar mentaal leverde de ploeg een goede prestatie. Het geraakte drie maal op achterstand, kwam telkens weer op gelijke hoogte om vervolgens over de opponent heen te gaan. Na een helft spelen leidde de thuisclub nog met 3-2. Na twee maal op achterstand te zijn gekomen zorgden Tyson dos Santos (25e) en Sander de Grote (32e) voor 2-2. Dat leek de ruststand te gaan worden maar HFC kwam toch nog op 3-2. De thuisploeg liet tevens nog een aantal mooie kansen onbenut. Na de rust kwamen de Emmenaren beter voor de dag. Joey Klaver zorgde met een vrije trap in de 51e voor 3-3. FC Emmen stoomde vervolgens door en liep uit naar 3-5 via Tyson dos Santos (59e) en Emil Bijlsma (70e). Omdat de Haarlemmers twaalf minuten voor tijd de achterstand tot 4-5 wisten te verkleinen was een zesde goal belangrijk en die kwam er in de voorlaatste minuut door toedoen van Jan Scholten na een assist van Niels Grevink.
FC Emmen A1: Knigge: Smidt (63. Van den Berg), Komduur (69. Van Dijk), Wielink, Sliedrecht, Grevink, Bijlsma, Dos Santos (75. Luiken), De Grote (41. Jan Scholten), Klaver (65. Jochem Scholten), Ngendakumana.

FC Emmen B1-De Graafschap B1 2-3
Hoewel De Graafschap B1 de lijstaanvoerder was en bleef, had er voor de Emmenaren meer ingezeten dan de 2-3 nederlaag. De Emmenaren waren zeker gelijkwaardig maar kwamen in de 21e en 23e minuut onnodig op achterstand. Aanvoerder Thijs van Amerongen van De Graafschap kon twee maal van foutjes profiteren en het stond plotseling 0-2. FC Emmen sloeg echter snel terug en vier minuten later was de stand weer in evenwicht via twee goals van Kjelt Engbers. In de eerste minuut na de pauze liep het verkeerd voor de thuisclub. Bij een scrimmage bijna op de doellijn van FC Emmen kende scheidsrechter Stegeman in eerste instantie een goal voor De Graafschap toe. Op aangeven van de (neutrale) assistent annuleerde hij de treffer maar kende tevens een strafschop toe plus dat FC Emmen speler Jearl Margaritha rood kreeg wegens hands. Vervolgens werd de strafschop door Van Amerongen gemist maar omdat doelman Scherpen te vroeg uit zijn doel was gekomen mocht de trap vanaf elf meter worden overgenomen. In tweede instantie scoorde De Graafschap via Bert Esselink wel de 2-3. FC Emmen probeerde het wel met een man minder maar kon de gelijkmaker in een wegens diverse blessures soms vervelende tweede helft niet tot stand brengen.
FC Emmen B1: Scherpen; Timmerman, Hemme (76. Quispel), Verheul (65. Ozasee), Van der Heide, Bos (58. Berends), Deiman (65. Hindriks), Margaritha, Oosting, Engbers, Roosken (65. Dallinga).

Thijs Oosting probeert De Graafschap doelman Nick van den Dam uit te spelen.

Kjelt Engbers scoort hier de 1-2.

Gedrang in het strafschopgebied van De Graafschap met voorop Lesley Ozasee.

FC Emmen C1-FC Twente C1 1-7
Een teleurstellend resultaat voor de Emmenaren die na een helft spelen nog zicht op een positieve uitslag leken te hebben. Nadat de Twentenaren op 0-1 waren gekomen schoot Pepijn Knol de gelijkmaker binnen. De ruststand werd echter door de gasten op 1-2 bepaald. De thuisploeg had een mogelijkheden gehad op een tweede goal onder meer door Luciano Carty maar de afwerking lukte niet. Na de pauze verscheen er een onherkenbaar FC Emmen C1 op de kunstgrasmat. Het was allemaal net niet waardoor de gasten naar een regelmatige 1-7 overwinning konden uitlopen.
FC Emmen C1: Borg; Van der Vlag, Luchies, De Vries (Pichet), Dokter, Ebbinge (Ploeger), Scholte, Aalderink, Brand (Deuring), Knol (Duinkerken), Carty.

De Graafschap o14-FC Emmen o14 2-2

FC Emmen D1-FC Volendam D1 2-1
Een prima resultaat die werd bereikt via een goede teamprestatie. Zo omschreef coach Robin Witte de 2-1 zege op het toch altijd sterk voor de dag komend FC Volendam. Na twintig minuten spelen kwam FC Emmen D1 op voorsprong toen Edgar Meijles na een solo vanaf net buiten de zestien doeltreffend uithaalde: 1-0. FC Emmen speelde compact waardoor de gasten bijna geen kansen konden creëren. Ondanks dat spelletje moest FC Emmen in de 40e minuut wel de gelijkmaker toestaan. De thuisclub pakte echter snel de draad weer op en de beloning kwam door een goal van Luca Broers. Aidan Bulder gaf de voorzet die bij de tweede paal voor de voet van Broers belandde: 2-1. De voorsprong kwam daarna niet meer in gevaar.
FC Emmen D1: Fransen; Bulder, Sieljes, IJpelaar (De Vries), Mulder, De Jonge, Slomp (Mansaray), Roufs, Broers, Broers (De Roo), Meijles, Nijgh.

Dronten D1-FC Emmen D2 1-1
FC Emmen D2 geraakte in de eerste helft terecht op een 1-0 achterstand. ASV Dronten bleek een fysiek sterke tegenstander die veel druk op de bal zette. FC Emmen D2 had hier in de eerste helft duidelijk moeite mee. Na de rust speelde FC Emmen D2 fanatieker en met meer duelkracht en kwam daardoor meer aan voetballen toe. Na een vrije trap van Kas Lamberink kon Vincent de Munnik attent de bal binnen schieten en de 1-1 aantekenen. Het bleef uiteindelijk bij dit gelijke spel, wat een goede weerspiegeling was van de krachtsverhouding.

FC Emmen E1-Zuidhorn E1 3-1
De winst was prima maar het spel kon beter schetste E1 coach Rob de Boer de wedstrijd. Vooral in de eerste helft speelde FC Emmen E1 tamelijk slordig waardoor de tegenstander te veel aan de bal kon komen. Zonder dat het overigens veel gevaar opleverde. René Hingstman scoorde voor de pauze 1-0. Zuidhorn E1 kwam na de rust op gelijke hoogte maar via goals van Mehdi el Naser en nogmaals René Hingstman werd de overwinning veilig gesteld.

Drenthina E1-FC Emmen E2 2-9
Het jongste jeugdteam van FC Emmen boekte de hoogste score door plaatsgenoot Drenthina E1 met liefst 9-2 te kloppen. Toch kwam E2 op het sportpark aan de Roswinkelerweg met 1-0 achter. Toen uit het niets de gelijkmaker viel was het hek van de dam en liep FC Emmen E2 uit naar een 1-6 voorsprong. Drenthina kwam nog even terug met een tweede goal maar daarna was de pijp leeg bij de groenwitten. Trainer Patrick Lassche toonde zich tevreden. ,,Het is weer een nieuwe groep natuurlijk maar het gaat de goede kant op.”