FC Emmen 2

DatumTijdThuisploegUitploegUitslag
Zondag 28 aug 202214.00FC Emmen 2sc Heerenveen 22-2
Maandag 5 sep 202214.00FC Emmen 2FC Groningen 2(BESLOTEN)
Zondag 11 sep 202212.00sc Heerenveen 2FC Emmen 2
Dinsdag 4 okt 202214.00FC Emmen 2SC Cambuur 2

De aanvangstijd kan tot enkele dagen voor de wedstrijd nog veranderen.

Terug naar overzicht Terug

FC Emmen sluipt naar de top


Het valt misschien niet iedereen op, maar FC Emmen sluipt steeds dichterbij de toppositie in de Jupiler League. Het bewijs van deze stelling kan aan de hand van de ranglijst gemakkelijk worden geleverd. Ga maar na: op 12 januari van dit jaar bedroeg de afstand van FC Emmen tot de koppositie (Fortuna Sittard op dat moment) maar liefst vijftien punten. Inmiddels een maand verder is de afstand tot de nummer één van nu (NEC) gekrompen tot slechts acht punten.


 

 

De huidige vierde plaats moet FC Emmen vrijdagavond verdedigen tegen De Graafschap. Een tegenstander die de laatste weken ook in vorm is want het won de laatste drie wedstrijden. Dat was trouwens ook broodnodig want rond de winterstop ging het bepaald niet goed met de Achterhoekers. Voor de huidige, ongeslagen reeks pakte De Graafschap namelijk slechts een puntje uit vijf wedstrijden. In de winterpauze werden twee spelers aan de selectie toegevoegd met Tarik Tissoudali van VVV Venlo en Frank Olijve. Laatstgenoemde is uiteraard een bekende in Emmen want hij heeft vier seizoenen in dienst van FC Emmen gespeeld. Toen de club en Olijve er vorig seizoen niet uit kwamen over een verlenging van het dienstverband, werden de banden doorgesneden. Frank Olijve vertrok naar het meestal zonnige zuiden van Californië waar hij voor Orange County, een club op het derde niveau in de USA, ging spelen. Inmiddels weer transfervrij kon hij in de winterstop op proef bij De Graafschap dat hem snel vastlegde. Frank Olijve kreeg ook vrijwel direct een basisplaats.

De Graafschap in Emmen is een apart verhaal. Van de zeventien tot nu toe in Emmen gespeelde competitieduels tussen deze twee tegenstanders won FC Emmen er namelijk slechts twee. Pas vorig seizoen werd voor de tweede keer van de Doetinchemmers gewonnen, de andere zege dateert van 2 oktober 1993. De Graafschap is dus voor FC Emmen wat ze over de grens een ‘Angstgegner’ plegen te noemen. FC Emmen-De Graafschap is daarbij vooral interessant voor de stand in de derde periode. De Graafschap deed FC Emmen een groot plezier door het tot dan toe in de periode ongeslagen FC Volendam te verslaan waardoor FC Dordrecht en FC Emmen de enige ploegen in deze periode zijn zonder puntverlies.

De heenwedstrijd op 29 september leek een driepunter voor FC Emmen te worden. Het leidde met 0-2 maar gaf in de slotfase alsnog twee doelpunten weg. Alexander Bannink en Omran Haydary hadden voor de 0-2 gezorgd. Voor Glenn Bijl was het zijn laatste wedstrijd als rechtsback. Hij kreeg daarna een griepje en stond vervolgens vijf weken naast de basis om als middenvelder terug te keren. Niet komende vrijdag overigens want hij is een wedstrijd geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in Deventer. Michael Chacon is zijn vervanger. Verder is er een basisplaats voor Tim Siekman die op links gaat spelen terwijl Nick Bakker centraal Jeroen Veldmate vervangt. Veldmate ontbreekt wegens familiaire omstandigheden.
FC Emmen: Telgenkamp: Klok, Veendorp, Bakker, Siekman, Ben Moussa, Chacon, Loen, Peters, Jansen, Bannink.