FC Emmen 2 wint niet van Heerenveen

Waar de hoofdmacht van FC Emmen afgelopen zaterdag met 2-0 won van sc Heerenveen, ging FC Emmen 2 maandagavond onderuit tegen sc Heerenveen 2. Op sportpark Skoatterwald verloor de Drentse ploeg van trainer Bas Sibum met 2-1 van de Friezen. Na het 2-2 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles 2 van vorige week, wachten de Emmenaren dus nog op de eerste overwinning in de reservecompetitie.

Bij het debuut van Jordy Luchies, die deze wedstrijd een prima indruk maakte, begon Heerenveen beter aan de wedstrijd. Dat leidde binnen een kwartier tot de openingstreffer. Een diepe bal van Jan Ras belandde bij Rami Hajal, die de bal langs Matthias Hamrol schoot: 1-0.

De Friezen hadden meer balbezit en wonnen meer duels, maar ook FC Emmen had een aantal gevaarlijke momenten – met name in de omschakeling. Zo ook vlak voor rust, toen Wouter Marinus net naast het doel van doelman Filip Bednarek kopte.

Debutanten in de tweede helft

In de rust bleven Hamrol en Everton-huurling Shani Tarashaj in de kleedkamer achter. Zij werden vervangen door twee 19-jarigen. De doelman kon vanwege een blessure niet verder spelen en werd vervangen door Robin Jalving, Ruben Roosken kwam in de ploeg voor Tarashaj.

Na een kwartier spelen in de tweede helft ging ook Jan-Niklas Beste naar de kant. De linksback was zaterdag niet fit genoeg voor de wedstrijd op De Oude Meerdijk en werd in Heerenveen vervangen door een andere debutant: Lentini Caciano.

Ook in de tweede helft was sc Heerenveen feller en had het meer spelaandeel. Nadat Bo de Bruijn de paal raakte, was Nemanja Mihajlović wel trefzeker namens de thuisploeg. Hij schoot een vrije trap vanaf twintig meter in de kruising.

In de tegenaanval konden de Drenten af en toe gevaar stichten, maar vaak was de eindpass niet goed genoeg. Behalve vlak voor tijd, toen Henk Bos er met een mooie steekpass voor zorgde dat Wouter Marinus één op één kwam met de keeper en de aansluitingstreffer kon maken: 2-1.

Volgende week maandag speelt FC Emmen 2 om 18.30 uur in eigen stadion tegen FC Groningen 2. Klik hier voor het volledige programma.

sc Heerenveen 2 – FC Emmen 2: 2-1