FC Emmen 2 speelt gelijk in Leeuwarden

FC Emmen 2 heeft maandagavond in Leeuwarden met 0-0 gelijkgespeeld tegen Cambuur 2. Het was een tactisch steekspel tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren en achterin goed stonden.

In de openingsfase liet de thuisploeg nadrukkelijk van zich horen en uit een vrije trap schoot Kallon op de lat. Niet lang daarna stichtten de Emmenaren voor het eerst gevaar, toen Engbers naast schoot na goed combinatiespel.

Diezelfde Engbers schoot tien minuten voor rust vanaf 30 meter rakelings over het doel van Cambuur-doelman Bos. Zo gingen de ploegen zonder doelpunten aan de thee. Doordat beide teams goed georganiseerd stonden, was het lastig om kansen te creëren.

In de tweede helft was FC Emmen de bovenliggende partij, maar het lukte niet de score te openen. Vlak voor tijd kreeg invaller Scholte nog een goede kopkans uit een voorzet van Bourdouxhe, maar hij kon de bal niet naar beneden knikken. Aan de andere kant moest Van Der Vlag, tussen 2004 en 2009 nog doelman bij Cambuur, redding brengen op een inzet van Rossi.

In blessuretijd kregen de Emmenaren de kans om alsnog de overwinning binnen te slepen, maar twee voorzetten van Engbers bereikten geen medespeler.

Door het doelpuntloze gelijkspel staat FC Emmen 2 nu vierde in poule A, met acht punten uit vijf wedstrijden. Cambuur 2 bezet de negende plaats. De beste vijf ploegen gaan door naar de kampioenspoule.

Opstelling FC Emmen 2: Van Der Vlag, Gronsveld, Siekman, Suliman, Warmolts, Bourdouxhe, Engbers, Grootenhuis, De Vos, Quispel, Slagveer.

Opstelling Cambuur 2: Bos, Steenvoorden, Kallon, Koesveld, Calor, Rossi, Maulun, Claver, Etten, Beemt, Hoed.