FC Emmen 2 speelt gelijk in Almere

In groep A van de reservecompetitie heeft FC Emmen 2 dinsdagavond met 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij Almere City 2.

Na een klein half uur opende Reda Kharchouch de score namens de Drenten. Gezien het spelbeeld was die openingstreffer terecht. Sterker nog, het goede voetbal voor de pauze had kunnen resulteren in meer doelpunten, maar het bleef bij 0-1 toen scheidsrechter Roel van der Werff floot voor rust.

Vervolgens stuurde Almere City elf andere namen het veld in. Die ploeg wist het de Emmenaren moeilijker te maken. Een kwartier voor tijd verdiende de thuisploeg een strafschop na een overtreding van Keziah Veendorp en die werd benut door Ezra Hoogenboom: 1-1.

Vijf minuten later leek Almere zelfs nog de volle buit te pakken. Een zwabberbal van grote afstand van Riley Reemnet was Emmen-doelman Indy Groothuizen te machtig en zo kwamen de Almeerders op voorsprong. Vlak voor tijd wist Ben Scholte de stand weer gelijk te trekken door een voorzet vanaf links af te werken. De 2-2 was over de hele wedstrijd gezien dan ook een terechte uitslag.

Door het gelijkspel komt FC Emmen 2 op zeven punten uit vier duels, waarmee het de tweede plek op de ranglijst bezet.

Almere City 2 – FC Emmen 2: 2-2
26. Kharchouch 0-1
75. Hoogenboom 1-1 (pen.)
80. Reemnet 2-1
87. Scholte 2-2

Basis Almere City: Keller; Tunga, Boham, Ahannach, Pouwels, Lesquoy, Hammouti, Resink, Gauna, Merabet, Rullens.

FC Emmen: Groothuizen; Apau, Miguel, Veendorp, Hardeveld; Bijleveld, Bernadou (70. Dijk); Van Kaam, Scholte, Slor; Kharchouch (46. Hoffrogge).