FC Emmen 2 speelt gelijk bij Groningen

FC Emmen 2 heeft maandagmiddag in een oefenduel op bezoek bij FC Groningen 2 met 1-1 gelijkgespeeld. Het was de examenwedstrijd van Lee-Roy Echteld, in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal.

Peet Bijen begon in de basis bij de Emmenaren en speelde zo voor het eerst sinds negentien maanden weer een wedstrijd. Hij deed dat verdienstelijk en zag hoe zijn ploeg in een wedstrijd vol slordigheden van beide kanten vlak voor rust op voorsprong kwam. Metehan Güçlü onderschepte een Groningse terugspeelbal en rondde koel af: 1-0.

Na rust bleven Güçlü en Bijen net als Ben Scholte achter in de kleedkamer. Remi van Ekeris, Julius Dirksen en Lentini Caciano waren hun vervangers. In het eerste kwartier na de pauze hadden de Drenten het moeilijk, met name door de druk van FC Groningen. Naarmate de tweede helft vorderde kwam de ploeg wel beter in de wedstrijd. Kian Slor kreeg nog een enorme kans, maar hij kopte een voorzet van Bai Kamara net voorlangs.

Toch werden de Groningers in de slotfase regelmatig gevaarlijk en voorkwam Indy Groothuizen een aantal keer de gelijkmaker. Vlak voor tijd moest de doelman tóch vissen, toen Alex Mortensen de 1-1 maakte.

Basiself FC Groningen 2: De Boer; Dankerlui, Matuta, Kalley, Bogarde, D. Van Kaam, Ngonge, Postema, Mortensen, Holder, Blokzijl.

FC Emmen 2: Groothuizen; Luzayadio, Miguel, Bijen (46. Dirksen), Hardeveld; Hoffrogge, Bijleveld (60. Dijk); J. Van Kaam (70. Kamara), Scholte (46. Van Ekeris), Slor; Metehan (46. Caciano).