FC Emmen 2 onderuit tegen koploper Heracles

FC Emmen 2 heeft in eigen huis geen goede zaken kunnen doen met het oog op plaatsing bij de eerste vijf in de poule. Koploper Heracles Almelo kwam op bezoek en maakte die hoge positie waar door met 3-0 aan het langste eind te trekken. De beslissingen moeten komende maandag op de laatste speeldag vallen, wanneer FC Emmen op bezoek gaat bij sc Heerenveen. Heracles is al zeker van deelname aan de kampioenspoule.

Zowel FC Emmen als Heracles Almelo trad met een sterke selectie aan die Keuken Kampioen Divisie waardig was. De Almeloërs maakten de betere indruk. Ze hadden bovendien met Yoëll van Nieff een vrije trapspecialist in de gelederen die nog niet zo lang geleden ook door FC Emmen werd begeerd. Hij mocht in de negende minuut vanaf een dikke twintig meter aanleggen en liet FC Emmen doelman Dennis Telgenkamp kansloos: 0-1.

Veel doelrijpe mogelijkheden waren er in de eerste helft niet. FC Emmen kreeg in de veertiende minuut een kans via Jafar Arias, die eindigde in het zijnet. Kort voor rust ondernam Luciano Slagveer een solo maar hij werd op het einde te ver naar de zijkant gedreven. Daartussendoor vergrootte Heracles de voorsprong tot 0-2 door een goal van Silvester van der Water die vorig seizoen nog furore maakte bij Almere City.

Na de thee gingen beide teams op dezelfde voet door in een duel dat grotendeels in de regen werd afgewerkt. FC Emmen wilde wat meer druk uitoefenen maar het lukte niet grote kansen te creëren. Na een uur werd rechterverdediger Stef Gronsveld uit het veld gehaald voor Kjelt Engbers. Later in de wedstrijd maakten ook nog Freddy Quispel en Kasper Oldenburger hun opwachting. Quispel maakte het Heracles doelman Bucker lastig met een venijnig schot en later in de wedstrijd werd een inzet van Henk Bos tot hoekschop verwerkt. FC Emmen bleef met lege handen staan terwijl de gasten nog een derde doelpunt aan het totaal toevoegden. De maker was Vincent Vermeij, die in de omschakeling de Emmer verdediging te vlot af was: 0-3.

FC Emmen 2 – Heracles Almelo 2: 0-3
9. Van Nieff 0-1
35. Van der Water 0-2
70. Vermeij 0-3.

Toeschouwers: 150.

Opstelling FC Emmen 2: Telgenkamp; Gronsveld (60. Engbers), Suliman, Warmolts, Bourdouxhe, Slagveer (83. Oldenburger), Grootenhuis, Ben Moussa, Bos, De Vos (68. Quispel), Arias.

Opstelling Heracles Almelo 2: Bucker; Czyborra (79. Lopes Mendes), Sama (46. Erkilinc), Droste, Van de Berg, Konings, Drost, Van Nieff, Dos Santos (46. Van Benthem), Vermeij, Van der Water.