Terug naar overzicht Terug

FC Emmen 2 laat zege glippen


FC Emmen 2 heeft het oefenduel tegen SC Cambuur 2 afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Het duel leek in een overwinning voor de Emmenaren te eindigen, maar de Leeuwardenaren maakten in de slotminuut alsnog gelijk.


De ploeg van Casper Goedkoop startte met een opstelling waarin met Nico Neidhart en Wouter Marinus twee spelers stonden die speelminuten hadden gemaakt in de wedstrijd tegen PSV. Neidhart maakte de negentig minuten vol als rechtsback, terwijl Marinus na een uur werd gewisseld voor Freddy Quispel.

In de eerste helft was er weinig krachtsverschil tussen de twee teams. SC Cambuur probeerde vooral van afstand te scoren maar deed dat onnauwkeurig, waardoor FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp betrekkelijk weinig in actie hoefde te komen. FC Emmen kreeg de eerste mogelijkheid in de 21ste minuut via Luciano Slagveer, maar zijn inzet werd door de Friese doelman Pieter Bos gestopt. Na een half uur kreeg Tim Siekman na een vrije trap van Nico Neidhart bijna een mogelijkheid, doch zijn poging werd geblokkeerd. De beste kans was voor Wouter Marinus, die kort voor rust uit prima positie voorlangs schoot.

Na de thee werd linksback Kjelt Engbers gewisseld voor Daniel Camara Bos. Later kwamen ook nog Ben Scholte, Freddy Quispel en Brian Haak in actie. In de tweede helft was FC Emmen dominanter en het nam dan ook na ruim een uur spelen de leiding. Een mooie pass van Robbert de Vos werd door Luciano Slagveer keurig afgewerkt: 1-0.

FC Emmen leek de voorsprong niet meer uit handen te geven, maar werd in de laatste minuut verrast door een diagonaal schot van Andreis Ciganis waardoor het oefenpotje in 1-1 eindigde.

Opstelling FC Emmen 2: Telgenkamp (78. Haak): Neidhart, Warmolts, Siekman, Engbers (46. Camara Bos); Ben Moussa, De Vos, Grootenhuis, Marinus (62. Quispel); Slagveer, Oldenburger (72. Scholte).