Terug naar overzicht Terug

FC Eindhoven-FC Emmen gaat door


FC Eindhoven mag eigenlijk als de verrassing van het seizoen gelden. In de afgelopen negen jaren kwam het nooit verder dan het rechterrijtje, wel werd af en toe de play offs gehaald, maar dit seizoen is FC Eindhoven opeens een subtopper geworden. Na achtereenvolgende duels tegen de nummer twee (FC Volendam) en RKC Waalwijk (derde) volgt daarom vrijdag met FC Eindhoven dan logischerwijs de ontmoeting tegen de huidige nummer vier van de ranglijst. Het is ook een duel tussen twee beginnende trainers want René Hake en zijn collega Ernst Faber hebben er gezamenlijk 33 duels als hoofdcoach opzitten. ,,Ernst Faber is van dezelfde lichting als ik. Af en toe heb ik nog wel eens contact met hem maar zo’n duel is natuurlijk voor beiden leuk”, aldus FC Emmen-trainer René Hake. ,,En dat FC Eindhoven het zo goed doet is zeker ook zijn verdienste.”
De vorst en sneeuw hebben niet alleen het wedstrijdprogramma aangetast, ook het trainingschema moet regelmatig worden omgegooid. Afgelopen maandag is de selectie naar Heerenveen getogen om allerlei testen te ondergaan en trainen in Emmen kan alleen op het kunstgrasveld van Meerdijk Noord. ,,Dat ging goed”, zegt René Hake, ,,Alleen vanmorgen is het niet gelukt om het veld sneeuwvrij te krijgen. Waardoor we onverwachts naar Parc Sandur moesten uitwijken.”
Wat de selectie betreft kent Hake niet veel problemen. Alleen verdediger Marcel Piesche heeft zich met griep afgemeld waardoor waarschijnlijk Kevin Görtz zijn plaats zal innemen. Ruud ter Heide heeft zich afgelopen maandag weer op de Meerdijk gemeld en volgt een individueel programma dat er is op gericht om 3 januari weer bij de groep te kunnen aansluiten. ,,Hij is ook bij de testen in Heerenveen geweest en dat ging prima”, aldus René Hake.
FC Eindhoven heeft dit seizoen zelfs een speeldag op de eerste plaats vertoefd maar draaide eind september/oktober wat minder goed. Het verloor uit bij Sparta en BV Veendam, speelde gelijk tegen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles en leed een thuisnederlaag, de enige tot dus ver, tegen lijstaanvoerder FC Zwolle waardoor het begin november naar de achtste plaats was afgezakt. Uit de laatste drie wedstrijden pakte het echter weer vijf punten met als gevolg de vierde positie. De ranglijst in de Jupiler League begint zo langzamerhand wel een vertekend beeld te vertonen. Zo hebben AGOVV en BV Veendam slechts veertien duels gespeeld terwijl de rest er vijftien of zestien heeft afgewerkt. 
  


Sfeervol trainen op de tennisbaan.

 

  

Parc Sandur biedt diverse mogelijkheden tot ontspanning