Terug naar overzicht Terug

FC Den Bosch uit altijd lastig


FC Emmen heeft plaatsing bij de eerste vier play off plekken nog steeds in eigen hand. Om die positie te verstevigen zou een overwinning in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch goed van pas komen. Zo niet wordt de ploeg afhankelijk van de andere resultaten en dat moet worden vermeden. De Bosschenaren nemen momenteel de veertiende plaats in en hebben nog een piepklein kansje om de play offs te halen.


FC Emmen liet afgelopen vrijdag in Amsterdam twee gezichten zien: een fletse in de eerste helft en een tweede helft die honderd procent beter was. Trainer Dick Lukkien omschreef het als volgt: ,,In de eerste helft hebben we zonder karakter gespeeld, in de tweede helft met karakter.” Voor het komende duel in Den Bosch heeft hij zich dan ook laten leiden door de opstelling in de tweede helft. Gersom Kok blijft linkerverdediger, Jeroen Veldmate keert terug in de achterste vier terwijl Keziah Veendorp naar de reservebank is  verwezen. Verder blijft Hilal Ben Moussa aan de kant terwijl Michael Chacon een basisplaats heeft gekregen. Niet beschikbaar wegens blessures zijn Mario Bilate, Tim Siekman en Norair Mamedov. De opstelling:
Telgenkamp: Gronsveld, Veldmate, Bakker, Klok, Chacon, Bannink, Bijl, Peters, Dallinga, Jansen.

In uitwedstrijden heeft de formatie van trainer Dick Lukkien een naam opgebouwd, het verlies tegen Jong Ajax was ook pas de tweede uitnederlaag in dit jaar. Dat gegeven wekt enig vertrouwen, aan de andere kant is FC Den Bosch in eigen huis een voor FC Emmen altijd een lastig te bespelen tegenstander. Van de laatste tien wedstrijden in Den Bosch won de thuisploeg zes keer, drie keer werd gelijkgespeeld en slechts een maal won FC Emmen. Dat laatste was einde september 2012 toen het duel in 0-3 eindigde. De Emmer treffers kwamen voor rekening van Alexander Bannink, Wout Weghorst en Kay Velda. De mooiste onderlinge wedstrijd was ongetwijfeld de 4-4 op 2 april 2010. FC Emmen werd naar een kansloze 3-0 achterstand gespeeld maar draaide in het laatste half uur de boel volledig om. In de stromende regen werd de achterstand volledig weggewerkt en leek de ploeg van de toenmalige trainer Harrie Sinkgraven zelfs met 3-4 te gaan winnen. Een Bossche goal in de negentigste minuut betekende alsnog de 4-4. Dit seizoen stonden de ploegen op de laatste speeldag in 2017 tegenover elkaar. In Emmen eindigde het duel in 2-2.

Heeft FC Emmen wat de klassering betreft een redelijk evenwichtig seizoen gespeeld, bij FC Den Bosch lag het iets anders. In november stond de ploeg van trainer Willy Boessen zelfs twee weken op de vijfde plaats. Op de laatste speeldag in 2017 werd in Emmen nog 2-2 gespeeld maar na de winterstop raakte FC Den Bosch het spoor bijster. Uit de eerste vier duels na de winter werd slechts een puntje gepakt. De Brabanders zijn inmiddels naar de veertiende plaats afgezakt na vier achtereenvolgende nederlagen. Opvallendste speler is ongetwijfeld Niek Vossebelt die 15 keer raak schoot. Zeven daarvan kwamen vanaf elf meter tot stand.