Terug naar overzicht Terug

FC Emmen doet mee aan de FANdivisie!


Door de coronacrisis liggen vrijwel alle competities stil en daarom doet FC Emmen mee aan de FANdivisie. Dit is de competitie tussen een aantal eredivisieclubs én de fans!


Vanaf dinsdag 14 april spelen we vijf weken lang iedere dinsdagavond twee wedstrijden. Hoe? Met Profclubs! Dit is een modus in FIFA20 waarbij niet één iemand het hele team bestuurt, maar elf verschillende gamers allemaal hun unieke, eigen samengestelde speler besturen.

Onze esporter Marcel Drent is de aanvoerder en hij speelt elke wedstrijd mee. Het team van FC Emmen bestaat dus uit Marcel samen met tien supporters. Iedere club stelt voor elke speeldag een nieuw team met medespelers samen, waarmee zij de strijd aangaan tegen de andere clubs. De overige clubs die meedoen zijn Heracles Almelo, VVV-Venlo, PSV, Fortuna Sittard en FC Utrecht. Iedereen speelt twee keer tegen elkaar en de wedstrijden zijn op dinsdagavonden om 19.00 uur en om 20.00 uur.

Wil jij een keer samen met Marcel Drent meedoen in deze competitie? Houd dan het Instagram-account @esportsfcemmen in de gaten. Hier worden voorafgaand aan elke speeldag winacties gehouden waarbij je jouw positie in het team kunt veroveren! Hieronder vind je het speelschema van FC Emmen:

Speelschema:

Dinsdag 14 april
19.00 uur PSV – FC Emmen
20.00 uur Fortuna Sittard – FC Emmen

Dinsdag 21 april
19.00 uur FC Emmen – FC Utrecht
20.00 uur FC Emmen – Heracles Almelo

Dinsdag 28 april
19.00 uur VVV-Venlo – FC Emmen
20.00 uur FC Emmen – PSV

Dinsdag 5 mei
19.00 uur FC Emmen – Fortuna Sittard
20.00 uur FC Utrecht – FC Emmen

Dinsdag 12 mei
19.00 uur Heracles Almelo – FC Emmen
20.00 uur FC Emmen – VVV-Venlo

Alle wedstrijden zijn live te volgen via ons kanaal op Twitch: http://twitch.tv/FC_Emmen