Terug naar overzicht Terug

Esports: spectaculair gelijkspel tegen FC Groningen


De zesde speelronde van de KPN eDivisie (de eerste van de tweede periode) heeft voor onze esporters geresulteerd in een gelijkspel. Over twee wedstrijden werd het 4-4 tegen FC Groningen.

Max Koelemaij speelde voor FC Emmen Esports de eerste wedstrijd. Na een 0-0 ruststand maakte hij kort na de pauze de openingstreffer. Een uitstekend steekpassje van ‘R9’ Ronaldo stelde David Ginola in staat om te scoren. Kort daarna wist Max opnieuw te scoren, toen Kylian Mbappé na de omschakeling met buitenkant rechts raak schoot in de verre hoek: 2-0. In de slotfase maakte hij er ook nog 3-0 van. Vanaf rechts legde Vinicius Junior de bal terug richting Saeed Al-Owairan, die op de keeper stuitte. In de rebound was Ronaldo trefzeker en hij bepaalde zo de eindstand van de eerste wedstrijd op 3-0.

Aan Leroy Miggels de taak om die voorsprong vast te houden in de tweede wedstrijd, zeker geen eenvoudige opdracht tegen Fabian van FC Groningen. Het werd de wedstrijd van Kylian Mbappé. Nadat Leroy een aantal mogelijkheden onbenut liet, viel aan de andere kant een ongelukkige treffer. Kyle Walker veroverde de bal van David Ginola, maar bracht daarmee helaas Ronaldo in stelling en die rondde koel af: 1-0. Opnieuw was het na een aantal mogelijkheden voor FC Emmen raak voor de Groningers. Na een goede aanval zette Mbappé de 2-0 op het scorebord en zo was de Drentse voorsprong nog maar één doelpunt. Een dik kwartier voor tijd scoorde diezelfde Mbappé opnieuw, nadat Leroy een aantal keer nét geen onderschepping wist te voltooien. Vervolgens toonde hij karakter door na een mooie aanval uiteindelijk met Mbappé het net te vinden: 3-1 en dus een voorsprong over twee wedstrijden. Maar in de slotfase completeerde de Groningse Mbappé zijn hattrick op aangeven van Kevin de Bruyne en zo werd het 4-1.

Door het gelijke spel staat FC Emmen Esports momenteel vijfde in de KPN eDivisie met elf punten uit zes duels. Volgende week wacht een tweeluik tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles.

Kijk hieronder de hele wedstrijd terug!