Terug naar overzicht Terug

Esporters schoppen het tot finale play-offs


In de play-offs van de KPN eDivisie hebben onze esporters Max Koelemaij en Leroy Miggels het dinsdagavond geschopt tot de finale. Daarin was FC Utrecht helaas te sterk.

In de eerste ronde namen de Emmenaren het op tegen Sparta Rotterdam. De eerste wedstrijd begon goed, toen Max via Kylian Mbappé op een 1-0 voorsprong kwam. Na rust maakte dezelfde speler ook de 2-0. Ook in de tweede wedstrijd (van Leroy) scoorde de Franse spits, ditmaal was het de 0-1 voor FC Emmen. Zo stond er over twee wedstrijden een 3-0 voorsprong op het scorebord, die Leroy via Yaya Touré in de blessuretijd nog uitbouwde tot 4-0. Daarmee plaatsten de Drenten zich voor de volgende ronde.

De tweede wedstrijd was N.E.C. de tegenstander. Max kwam al heel snel op een 0-2 voorsprong via Ronaldo en Kylian Mbappé. Na een klein half uur kwamen de Nijmegenaren terug via een treffer van Ronaldo, maar kort na rust bracht Max via Ronaldinho de marge weer op twee goals. Weer even later werd het zelfs 1-4 via een power shot van Ruud Gullit. Diezelfde Gullit scoorde even later met een kopbal ook de 1-5 en toen Mbappé voor de 1-6 zorgde, was de wedstrijd gespeeld. Maar Max deed er vlak voor tijd nog een schepje bovenop door via Mbappé de 1-7 te maken. Zo begon Leroy met een zeer comfortabele voorsprong aan de tweede wedstrijd. De voorsprong werd zelfs nog groter, want Leroy maakte via Ronaldo de 1-0 in zijn wedstrijd. Vervolgens was Ronaldo opnieuw trefzeker, ditmaal met een wereldgoal waarbij hij een voorzet met z’n hak afrondde: 2-0 en dus 1-9 over twee wedstrijden. N.E.C. kwam daarna wel terug tot 2-1 en 2-2, uiteindelijk werd het 3-3 en dus een 4-10 overwinning over twee wedstrijden. Daarmee plaatsten de Emmenaren zich overtuigend voor de finale van de play-offs.

Daarin was FC Utrecht de tegenstander. Max kwam al gauw op voorsprong via David Ginola, maar vlak voor rust scoorde Utrecht via Ronaldo de 1-1. Na rust werd het ook 1-2 voor de Domstedelingen, opnieuw via Ronaldo. Maar Max kwam terug tot 2-2 via Kylian Mbappé na goed doorkoppen van Ruud Gullit. In de slotfase pakte Max opnieuw de voorsprong, de ingevallen Zlatan Ibrahimović: 3-2. In de tweede wedstrijd van de finale kwam Leroy al vroeg op een 1-0 achterstand en zo was de score over twee wedstrijden weer gelijk. Kort na rust kwam Utrecht op 2-0, door een bizar afstandsschot van Christopher Nkunku. Dat was ook de eindstand en dus ging Utrecht er met een score van 4-3 met de winst vandoor.

Het KPN eDivisie seizoen zit er nu op voor ons. We kijken terug op een mooi seizoen!

Kijk hieronder de laatste twee wedstrijden van de play-offs terug: