Terug naar overzicht Terug

In het roze tegen zaadbalkanker


Onze spelers zullen op zondag 26 februari om 14.30 uur tegen Go Ahead Eagles in een speciaal roze tenue spelen. Met de actie en de hashtag #CheckJeBallen willen FC Emmen en hoofdsponsor EasyToys aandacht vragen voor zaadbalkanker en zoveel mogelijk mannen aansporen zichzelf regelmatig te checken.

De roze tenues zijn exclusief te koop bij tenuesponsor Mystery Voetbal Box. Daarnaast zullen unieke roze sjaals verkrijgbaar zijn bij het stadion rondom de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

De thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles zal volledig in het teken staan van de strijd tegen zaadbalkanker.

Veiling voor stichting Zaadbalkanker
De unieke gedragen wedstrijdshirts worden vanaf het eerste fluitsignaal geveild via www.matchwornshirt.com. De volledige opbrengst van deze veiling gaat naar Stichting Zaadbalkanker. Ook gaat een deel van de opbrengst van de shirtverkoop naar Stichting Zaadbalkanker.

Over zaadbalkanker
Zaadbalkanker is de meest voorkomende kankersoort bij mannen tussen 15 en 40 jaar. Het wordt ongeveer 800 keer per jaar vastgesteld. Mannen die er snel bij zijn, hebben een overlevingskans van meer dan 95%. Daarom is het belangrijk dat mannen zichzelf regelmatig checken. Meer informatie staat op www.checkjeballen.nl.