Terug naar overzicht Terug

Esporters langs Cambuur in spektakelstuk


In speelronde 11 van de KPN eDivisie heeft FC Emmen Esports over twee duels met 7-6 gewonnen van SC Cambuur.

Max Koelemaij mocht als eerste aantreden tegen de Leeuwardse formatie. Hij zorgde met een rake en goed getimede knal van Ronaldo voor een vroege voorsprong. Vervolgens liep hij nog voor rust uit tot 3-0, dankzij twee treffers van Kylian Mbappé. Na rust kwam SC Cambuur via David Ginola weliswaar terug tot 3-1, maar Max kwam verder niet in de problemen. Hij maakte een kwartier voor tijd zelfs nog de 4-1 met Saeed Al-Owairan.

Zo ging Leroy Miggels met een comfortabele voorsprong de tweede wedstrijd in. Maar halverwege de eerste helft werd de marge verkleind door een treffer van Kylian Mbappé; het werd 0-1 voor Cambuur en dus 4-2 over twee duels. Kort daarna werd het ook nog 0-2 toen Ronaldo een vrije trap van grote afstand raak schoot en dus was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Toen Christopher Nkunku even later voor de 0-3 zorgde, was dat voor Leroy het signaal om zijn tactiek te veranderen. Dat wierp zijn vruchten af en kort voor rust maakte hij via Ronaldo de 1-3 (5-4 over twee wedstrijden). Na rust was Ronaldo opnieuw trefzeker voor de Drentse formatie en zo was het verschil weer twee doelpunten. Maar de Ronaldo van Cambuur scoorde nóg tweemaal en zo stond het met nog een kwartier op de klok weer gelijk over twee duels. Uiteindelijk was het tóch Leroy die aan het langste eind trok; hij bepaalde de eindstand via Kylian Mbappé op 3-5 en dus 7-6 over twee wedstrijden.

Door de overwinning staat FC Emmen Esports vierde in de KPN eDivisie met twintig punten uit elf wedstrijden. Volgende week wacht een tweeluik tegen Excelsior Rotterdam, dat slechts twee punten minder heeft.

Kijk hieronder de hele wedstrijd terug: