Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – Jong PSV


Na een vrij weekend staat vrijdag de zevende thuiswedstrijd van het seizoen gepland voor FC Emmen. De ploeg moet het vanwege de aangescherpte coronamaatregelen helaas gaan doen zonder de steun van het Drentse publiek.

Selectie
In de topper tegen FC Volendam knokte FC Emmen zich knap terug naar 2-2 na een 2-0 achterstand. De ploeg toonde veerkracht en rechtte haar rug. Na veertien wedstrijden staan de Drenten op de vierde plek met 26 punten, slechts drie punten achter op de nummer twee Excelsior, dat nog een wedstrijd meer gespeeld heeft.

“We begonnen goed aan de wedstrijd in Volendam, maar toen scoorden zij uit het niets een prachtig doelpunt. Over de gehele wedstrijd gezien vond ik ons beter. Dat zegt natuurlijk wel iets”, blikt Dick Lukkien terug.

De spelers maken een goede en fitte indruk op de trainer. Een smetje hierop is het feit dat Lorenzo Burnet vrijdag afwezig is vanwege een coronabesmetting. Ook stafleden Casper Goedkoop en Richard Moes zullen om die reden afwezig zijn. Lukkien: “Het is vervelend dat dit gebeurt en ik verwacht dat we hier de komende tijd vaker problemen mee gaan krijgen.”

Naast Burnet zullen ook Lentini Caciano en Peet Bijen vrijdagavond sowieso niet bij de wedstrijdselectie zitten. Jeff Hardeveld is nog een twijfelgeval, mede door de afwezigheid van Burnet zou Lukkien hem er heel graag bij hebben.

Tegenstander
Jong PSV staat momenteel op de twaalfde plek met achttien punten uit veertien wedstrijden. De afgelopen drie wedstrijden is de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy ongeslagen. In totaal wonnen de Eindhovenaren vijf keer, speelden ze driemaal gelijk en verloren ze zes keer.

Johan Bakayoko is een speler om in de gaten te houden bij de Brabanders. Hij was in dertien wedstrijden betrokken bij acht doelpunten en is daarmee een belangrijke schakel bij de rood-witten.

Lukkien ziet veel kwaliteiten bij de komende tegenstander: “Ze voetballen goed en hebben veel snelheid in de voorhoede. De jong-ploegen in de competitie kunnen allemaal voetballen en dat moeten wij ontregelen. We moeten er kort op zitten en laten zien wat we willen.”

Historie
Deze wedstrijd werd pas vijf keer eerder gespeeld in Emmen. Tweemaal won Emmen, het werd ook twee keer gelijk en één keer won de ploeg uit Eindhoven. Dit deden de Eindhovenaren in de eerste onderlinge ontmoeting in Emmen. De huidige FC Emmen-speler Peter van Ooijen scoorde toen de openingstreffer. Uiteindelijk stond er 0-2 op het scorebord. Voor Van Ooijen belooft het dus een bijzondere wedstrijd te worden!

Op 22 augustus 2014 won de Drentse formatie overtuigend van Jong PSV. Het werd maar liefst 5-0, mede door een hattrick van Cas Peters. De overige Drentse doelpunten werden gemaakt door Luis Pedro en Leandro Resida.

De laatste ontmoeting wist FC Emmen ook te winnen. Na negentig minuten voetbal stond er 3-1 op het scorebord in Emmen. Cas Peters, Alexander Bannink en Omran Haydary wisten het net te vinden namens de Emmenaren. Sam Lammers, tegenwoordig speler van Eintracht Frankfürt, scoorde namens Jong PSV.

Toeschouwers
De oefenmeester baalt er enorm van dat er geen supporters aanwezig mogen zijn. “Ik vind het een flinke domper en het is voor ons én voor hun heel vervelend dat ze er niet bij kunnen zijn. Ik hoop dat ze ons vrijdag op de een of andere manier tóch kunnen steunen en dat ze er snel weer bij zijn.”

FC Emmen – Jong PSV
Vrijdag 19 november, 20.00 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Ruperti