Emmer D-jeugd wint sensationeel bij FC Twente

FC Emmen C1-Quick ’20 1-1 (0-1)
De Emmenaren maakten in de eerste helft een ietwat lauwe indruk. De formatie uit Oldenzaal zat wel goed in de wedstrijd en nam na ruim een kwartier door Jesper Kiewik de leiding. De thuisclub was tot dan toe in deze in het stadion gespeelde wedstrijd niet gevaarlijk geweest. Dat werd pas twee minuten voor rust anders toen Frank Fokke uit een hoekschop koppend de stand in evenwicht leek te brengen. Een fraaie redding van doelman David ter Weeme van de gasten voorkwam echter de gelijkmaker. Een minuut later had het ook 0-2 kunnen staan toen Kiewik wederom aan de aandacht van de Emmer defensie ontsnapte maar doelman Rick Knigge voorkwam erger. Na de pauze zat er wat meer pit in de Emmer aanvallen omdat het gevaarlijke duo Jochem Scholten/Raphael Ngendakumana meer initiatief toonde. Er kwamen goede mogelijkheden, maar voor de gelijkmaker moest toch tot de 61e minuut worden gewacht. Raphael Ngendakumana was de maker, hij speelde twee minuten later echter ook een negatieve hoofdrol. Scheidsrechter Rik Berends greep naar de rode kaart na een stevige tackle van de rechterspits waardoor FC Emmen het duel met tien man moest uitspelen. Naast rood was er ook geel voor Maykel Mol en Frank Fokke wegens commentaar op de leiding. FC Emmen  zette alles op alles om nog een zege te forceren maar Quick ’20 hield stand.
FC Emmen C1: Knigge; Fokke, Mol, Bos, Hemme, Jan Scholten (58. Hindriks), Twan Berends, Rogier Luiken (60. Hoogeveen), Ngendakumana, Engbers, Jochem Scholten.

FC Twente D1-FC Emmen D1 2-7 (0-4)
FC Twente D1 nam de derde plaats in met acht punten meer dan FC Emmen D1 maar werd door de Emmenaren in de eerste helft overspeeld. De rust ging in met een 0-4 stand maar dat had ook aanzienlijk hoger in het voordeel van de Emmenaren kunnen staan. Aron Timmerman had na aangeven van Thijs Oosting de score geopend waarna Thijs Dallinga met twee goals, de eerste was van grote klasse, de stand naar 0-3 tilde. Thijs Oosting bepaalde na een assist van Ronald Gerdes de ruststand op 0-4. FC Twente trachtte door het inbrengen van wissels na de pauze het tij te keren maar in plaats daarvan liep FC Emmen via een kopbal vanh Thijs Oosting naar 0-5. Ex-Emmenaar Freddy Quispel verkleinde de achterstand voor de Tukkers tot 1-5 en kort daarop viel de tweede en laatste Twentse goal: 2-5. Thijs Oosting en Aron Timmerman zorgden vervolgens voor de 2-7 eindstand.
FC Emmen D1: Scherpen; Knol (45. Langeland), Luchies (55. Ebbinge), De Vries, Seubers, Aalderink, Timmerman, Oosting, Roosken (40. Brands), Dallinga (50. Scholte), Gerdes.