Emmer D-jeugd speelt gelijk in bekerduel

In de eerste helft waren de gasten een tikkeltje sterker met goede combinaties terwijl ze ook fysiek voordeel hadden. De Emmer doelman Roy Schepers moest al in de tweede minuut redding brengen en kreeg drie minuten later hulp van zijn verdediger Kain Hoogeveen die een inzet van de doellijn kopte. De Emmenaren waren gevaarlijk via Twan Berends die na een prima aanval net naast kopte. Hij moest korte tijd later geblesseerd het veld verlaten en werd gewisseld voor Dami Gerding. In de tiende minuut kwamen de gasten op voorsprong. Bij een goedlopende aanval over rechts kwam keeper Roy Schepers te vroeg uit zijn doel en werd met een boogballetje geklopt: 0-1. Op slag van rust werd de inzet van de thuisclub beloond met de gelijkmaker. Verdediger Kjelt Engbers schoot een vrije trap vanaf de rand van de zestien ineens binnen: 1-1. In de tweede helft waren de partijen aan elkaar gewaagd. FC Emmen kreeg tien minuten voor het einde een mogelijkheid voor Thom Scheper maar die mikte rakelings over. Drie minuten  voor het einde leken de gasten nog met de winst aan de haal te gaan maar doelman Roy Schepers verrichtte een kostbare redding.
RJO Heerenveen/Emmen D2: Roy Schepers; Kain Hoogeveen, Remco Bos, Aron Timmerman, Tom Seubers, Kjelt Engbers, Jordy Gierveld, Thom Scheper, Twan Berends, Thijs oosting, Lorenzo Hindriks. Wissels: Jael van der Meulen, Dami Gerding, Bonne Timmer, Maxim Muusse, Ronald Gerdes.