Emmer D-jeugd maakt dozijn vol tegen Union

Heerenveen/Emmen D2-Union 12-1
Het bezoekende Union uit Malden zal na in de voorgaande twee duels de doelcijfers van 0 voor en 33 tegen te hebben opgebouwd met weinig zelfvertrouwen naar Emmen zijn getogen. De verwachte hoge nederlaag bleef dan ook niet uit hoewel Union in de beginfase verrassend goed tegenspel bood. De Emmenaren kwamen al in de vierde minuut aan de leiding door rechterspits Jordy Gierveld. Drie minuten later waren de toeschouwers getuige van de eerste goal van Union in deze competitie door een benutte strafschop. Kort daarna kwam FC Emmen doelman Roy Schepers met de schrik vrij toen de bal via de onderkant van de lat weer het veld instuitte. Ook de thuisclub zag kans de lat te teisteren. Thom Scheper schoot na een prima aanval op de lat en de rebound werd door Jordy Gierveld middels een kopbal eveneens tegen de lat gemikt. Na een kwartiertje gingen de in het begin wat slordig acterende Emmenaren wat rustiger spelen en liepen snel weg naar een 6-1 ruststand. De resterende goals in de eerste helft werden achtereenvolgens gemaakt door Thom Scheper (14e), Thijs Oosting (20e), Thom Scheper (27e), Kjelt Engbers (28e) en Thom Scheper (30e). Na de thee zaten de gasten er helemaal door en hadden de Emmenaren weinig moeite om in de dubbele cijfers te geraken. Die werden bereikt door treffers van Twan Berends (37e), Thijs Oosting (39e), Maxim Muusse (45e), Thijs Oosting (48e), Ronald Gerdes (51e) en Dami Gerding (52e).
Heerenveen/Emmen D2: Roy Schepers; Kain Hoogeveen (42. Aaron Timmerman), Remco Bos, Maxim Muusse, Bonne Timmer (42. Ronan Zwaagstra), Kjelt Engbers (42. Ronald Gerdes), Jordy Gierveld (42. Dami Gerding), Thijs Oosting, Twan Berends, Thom Scheper, Lorenzo Hindriks (42. Ruben Roosken).

Thijs Oosting (in het wit) schiet de 3-1 binnen.

Thom Scheper (rechts) verrast de Union doelman met een hoge bal voor 4-1.

Twan Berends (wit) lost een schot die niet tot succes zou leiden.

VV Emmen B1-FC Groningen/Cambuur B1 3-3
Emmen B1 kreeg het tot dan toe nog zonder puntverlies zijnde FC Groningen bijna op de knieën. Tot aan de 73e minuut leidde de formatie van trainer Björn Zwikker nog met 3-1 maar stond in de laatste zeven minuten alsnog twee goals toe. Niettemin een zeer goede prestatie van de Emmenaren die met een enorme inzet de Gronings/Friese combinatie het leven lang zuur maakte. Dat begon al in de tweede minuut toen spits Patrick Eberhard een voorzet van Wesley Staal binnen kopte: 1-0. De bezoekers hadden daarna wat meer balbezit, maar kwamen door het goede stoorwerk van Emmen nauwelijks aan opgelegde kansen toe. In de 19e minuut leek het zelfs 2-0 te worden toen Patrick Eberhard de bal wederom in het doel werkte, maar het feest ging terecht wegens buitenspel niet door. Voor rust waren er nog kansjes voor Janiek Arends en Sadik Spijodic die echter net de juiste richting misten. Na de pauze probeerden de gasten meer druk te zetten en dat leidde in de 49e minuut tot de gelijkmaker toen Richairo Zivkovic profiteerde van slecht weg werken. De Emmenaren schudden deze tegenvaller echter snel van zich af en namen in de 54e minuut wederom de leiding. Middenvelder Sander Boekholt werd na een doorbraak net voor de zestien gevloerd. Karel IJzerman joeg de bal vervolgens met een verwoestend schot langs doelman Michel Bakker: 2-1. Twee minuten later profiteerde Boris Rasevic van een misverstand tussen de Groningse doelman en een verdediger en bracht met een mooi boogje de stand op 3-1. FC Groningen gaf de moed nog niet op en werd daarvoor in de 73e minuut beloond met de 3-2 door Zivkovic na aangeven van de kleine Youri Schuur. Bij Emmen was intussen drie keer gewisseld en dat verhoogde de kwaliteit niet. Het was in dit bijzonder aantrekkelijke duel vrouwen en kinderen eerst wat tot de slotminuut werkte. Toen kopte Youri Schuur van dichtbij in nadat eerst een inzet de staander had getoucheerd. De 3-3 was uiteindelijk voor de Emmenaren een tikkeltje teleurstellend, maar wel dik verdiend.
Emmen B1; Richard Eberhard; Wesley Staal, Karel IJzerman, Peter Fokke, Paul Bangura (62. Aurio do Sousa), Sander Boekholt, Janiek Arends, Freddy Maatje (66. Sebastian Kroezen), Boris Rasevic, Patrick Eberhard, Sadik Spijodic (57. Stefan Kikkert).

VVV/Helmond Sport C1-Heerenveen/Emmen C2 6-1
Het is nog wennen voor de jonge Emmenaren in de hoogste divisie. Maar ondanks de ruime nederlaag waren er toch lichtpuntjes volgens coach Brugt Bergsma. ,,We speelden tegen een team dat uit bijna louter tweedejaars bestond. Tegen het einde van de wedstrijd hadden wij nog slechts drie tweedejaars in het veld. Desondanks hebben we een goede eerste helft gespeeld. De tegengoals ontstonden voornamelijk uit grote fouten in de opbouw.” De thuisploeg kwam in de 20e minuut op voorsprong, maar drie minuten later maakte Emiel Bijlsma gelijk met Jan Scholten als aangever. Op slag van rust werd het 2-1 uit een hoekschop. Bij FC Emmen moest Daniel Sanafikha na twintig minuten geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Rogier Luiken. Kort na de doelwisseling profiteerde VVV/Helmond Sport wederom van een foutje in de opbouw en toen was het duel feitelijk gespeeld. De thuisploeg liep vervolgens gemakkelijk naar een 6-1 eindstand.
Heerenveen/Emmen C2: Beugelink; Van Sliedrecht (45. Roelof van Dijk), Sanafikha (20. Luiken), Komduur, Fokke, Blekkink, Kroeze, Bijlsma, Jan Scholten (50. Lambers), Henssens (56. Harms), Jochem Scholten.