Emmer D-jeugd klopt Frisia met 5-2

RJO Heerenveen/Emmen D2-Frisia D1 5-2
Hoewel de jongste Emmenaren het betere van het spel hadden, bleef Frisia tot aan de rust goed meedoen. De openingtreffer van de thuisclub viel eerst in de zeventiende minuut toen verdediger Frank Fokke koppend uit een door Levon van Dijk genomen hoekschop scoorde: 1-0. Een minuut of vijf later was er een mogelijkheid voor Jochem Scholten maar de blonde linkerspits schoot maar net naast. Twee minuten voor de rust werd de inzet van de Leeuwardenaren beloond met de gelijkmaker toen de Emmer verdediging de bal maar niet uit het eigen strafschopgebied kreeg. De gasten konden echter niet lang van de gelijkmaker genieten want amper een minuut later zette Roelof van Dijk zijn ploeg weer op voorsprong en de 2-1 was tevens de ruststand.Na de pauze deelde de Emmer formatie snel een tik uit toen Jan Scholten al in de 31e minuut de 3-1 op zijn naam bracht. Toen vier minuten later Thom Scheper de voorsprong verhoogde tot 4-1 was het een gelopen koers hoewel Frisia dankzij een benutte strafschop nog tot 4-2 terug kwam. Het duel werd daarna wat rommeliger zodat het publiek bijna twintig minuten op de 5-2 moest wachten. Bonne Timmer was de maker van de vijfde en laatste Emmer treffer.
RJO Heerenveen/Emmen D2: Beugelink; Spang, Fokke, Berends, Harms, Levon van Dijk, Roelof van Dijk, Bijlsma, Scheper, Luiken, Jochem Scholten. Wisselspelers: Schepers, Jan Scholten, Timmer, Muusse, Bos, Hoogeveen, Lambers, Hindriks, Gierveld.

Frank Fokke kopte de 1-0 binnen.

Iedereen kijkt verbaasd, inclusief doelman Vincent Beugelink,  maar dit is toch de 1-1 van Frisia.

Jochem Scholten haalt uit maar de bal zou net naast gaan.

Remco Bos (15) neemt de doelman van Frisia onder vuur.

Frisia C1-RJO Heerenveen/Emmen C2 1-1
RJO Heerenveen/Emmen A1-FC Utrecht A1 2-1
Sparta Rotterdam B1-RJO Heerenveen/Emmen B1 1-6