Terug naar overzicht Terug

Emmer D-jeugd gedegradeerd


Frisia-FC Emmen C 0-5
De C-jeugd van FC Emmen had nog een theoretische kans op een beslissingwedstrijd om het kampioenschap in de tweede divisie D. Het moest zelf winnen en koploper SC Cambuur moest verliezen. De winst op Frisia was geen probleem maar SC Cambuur maakte geen fout en pakte de titel. ,,Jammer natuurlijk”, volgens coach Berry Zandink. ,,De verliespunten die we opliepen bij ‘d Olde Veste en SC Enschede hebben ons het kampioenschap gekost.” Zandink keert het volgende seizoen overigens niet terug bij de voetbalacademie want zijn contract werd niet verlengd.
FC Emmen startte flitsend en kwam na een minuut en negen seconden op voorsprong wat al de derde kans was. Een hoekschop van Karel IJzerman werd door Pascal Huser ingekopt. Sadik Spijodic nam na een klein kwartier spelen de assist voor zijn rekening waaruit Boris Rasevic de 0-2 scoorde, wat tevens de ruststand was. Na de rust vestigde eerst spits Stefan Kikkert de aandacht op zich met een schot op de deklat. In de 45e minuut was het wel raak toen Sem Nijkamp profiteerde van voorbereidend werk van Mark Meijer. Drie minuten nadien zette Pascal Huser een voorzet van de prima spelende Rik Graver om in de 0-4. De laatste treffer kwam op het conto van Mark Meijer die in de 65e minuut een pass van Boris Rasevic in de 0-5 eindstand omzette.
FC Emmen C: Eberhard; Graver, Rijkens, Westebring (36. Baas), IJzerman, Heerkes (36. Nijkamp), Rasevic, Huser, Spijodic (36. Bjorn Berends), Kikkert, Arends (36. Meijer). 


 FC Emmen D-FC Twente D1 0-2
Ondanks de nederlaag kan FC Emmen D terugblikken op een goede wedstrijd. Er moest strijd worden geleverd om de broodnodige punten binnen te halen en dat deed de ploeg ook. Het probleem was dat de Tukkers, die onlangs thuis de Emmenaren met 8-1 klopten, net iets gemakkelijker voetbalde. Bij FC Emmen waren Matthijs Hensens en Jochem Scholten in de achterste vier geposteerd en dat ging redelijk goed. De 0-1 was daarbij een ongelukkig tot stand gekomen doelpunt want het schot in de elfde minuut van verdediger Stan Nijhuis van grote afstand leek houdbaar. Vier minuten voor de pauze viel de 0-2 toen de Twentse spits Remon Kruiper vrij baan door het hart van de verdediging kreeg en doelman Vincent Beugelink klopte: 0-2. Na de thee was het alles of niets voor de Emmenaren. Matthijs Hensens en Jochem Scholten werden naar voren gedirigeerd en er kwamen ook kansjes. Zo miste Jochem Scholten maar net een goede voorzet van Matthijs Hensens en schoot Rogier Luiken rakelings voorlangs. Bram Komduur kwam kort voor tijd nog in goede positie maar had ook kunnen afspelen op een beter geposteerde medespeler. Hij wilde de kans zelf afmaken maar stuitte op de Twentse doelman. De teleurstelling na het laatste fluitsignaal was groot want het bleek dat concurrent Union Malden de uitwedstrijd tegen Flevo Boys met 5-2 had gewonnen waardoor het FC Emmen D definitief naar de elfde en voorlaatste plaats verwees.
FC Emmen D: Beugelink: Sanafikha, Hensens, Jochem Scholten, Uineken (31. Harms), Luiken, Jan Scholten (31. Spang), Levon van Dijk (31. Fokke), Komduur, Roelof van Dijk (45. Drenth), Thyrann Lambers (47. Van der Weide).  

Stand 2e div D
 

Stand 1e div C