Emmer C-jeugd wint van Japanse formatie

Begeleid door een paar hoosbuien was het een levendig duel waarin de Emmenaren (RJO Heerenveen/Emmen C2) in de eerste helft de fout maakte voortdurend de lange bal te hanteren. Het leidde wel tot een optisch overwicht maar bij de eerste de beste tegenstoot kwam de technisch vaardige Japanse ploeg op voorsprong. Door mooie goals van Roderick Zeilstra en Bjorn Berends boog de thuisclub de achterstand in een 2-1 voorsprong om. Ibaraki FA gaf zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen en ging met een 3-2 voorsprong rusten. In de rust drukte coach Brugt Bergsma de Emmenaren op het hart vooral het middenveld te gebruiken en dat werkte. De thuisploeg kwam eigenlijk niet meer in de problemen en trok met twee doelpunten van Stefan Kikkert verdiend de overwinning naar zich toe.
RJO Heerenveen/Emmen C2: Schrik (36. Van Oostrum): Arends, Graver (36. Sanafikha), Komduur, Baas, Bjorn Berends (36. Nijkamp), Heerkes, Kroeze (36. Blekkink), Zeilstra (36. Hensens), Kikkert, Spijodic (36. Uineken).

RJO Heerenveen/Emmen D2-Groningen/Cambuur D2 4-2
De D-jeugd uit Emmen maakt een prima voorbereiding door en bewees dat woensdagmiddag opnieuw door de nieuwe combinatie Groningen/Cambuur D2 te kloppen. De gasten, in feite de in Leeuwarden gebaseerde D-jeugd, maakten het de Emmenaren echter best lastig. Ze legden iets meer het accent op de verdediging waardoor de thuisploeg moeilijk in het spel kon komen. Toch nam de Emmer D-jeugd na een kwartier de leiding via een treffer van Jan Scholten die een voorzet van Roelof van Dijk verzilverde. Na een klein half uur kwamen de Friezen in het duel dat twee maal veertig minuten in beslag nam, uit een counter op gelijke hoogte. Na de pauze verschenen bij de Emmenaren veel eerstejaars in de opstelling en de kwaliteit liep daardoor absoluut niet terug. Thom Scheper zorgde na een uur spelen voor de 2-1, een voorsprong die amper een minuut weer verloren ging maar daarna hadden de Emmenaren het laatste woord. Thyrann Lambers zorgde na voorbereidend werk van Bonne Timmer voor de 3-2 en Jan Scholten werkte een counter perfect af.
RJO Heerenveen/Emmen D2: Beugelink: Spang, Fokke (41. Muusse), Jochem Scholten (41. Berends), Harms (41. Bos), Levon van Dijk (41. Hindriks), Jan Scholten (41. Scheper), Bijlsma (41. Gierveld), Luiken, Lambers, Roelof van Dijk (41. Timmer).

De Emmenaren maken zich op de gasten uit Japan de hand te schudden.