Emmer C-jeugd wint in Lichtenvoorde

Longa ’30- C1-FC Emmen C 3-4
Een moeizaam bevochten overwinning voor de Emmenaren die in de eerste helft zelfs nog een 2-0 achterstand moesten toestaan. ,,Een verschrikkelijke wedstrijd”, vond trainer Berry Zandink waaraan volgens hem ook een verschrikkelijk slecht fluitende scheidsrechter schuldig was. FC Emmen moest het zonder vaste doelman Richard Eberhard doen die werd vervangen door D-pupil Dany Sinot. De invaller doelman liet na een kwartier spelen een bal los waardoor de thuisploeg simpel kon scoren. FC Emmen was wat spelbeeld betrof wel de bovenliggende partij maar kon dat aanvankelijk niet in treffers uitdrukken. Kansen waren er na die 1-0 wel, zo raakte Karel IJzerman de paal terwijl Pascal Huser vrij voor de keeper wilde afgeven waardoor de sluitpost van de formatie uit Lichtenvoorde er nog een voet tegen aan kreeg. De situatie voor FC Emmen werd nog moeilijker toen Longa ’30 na een klein half uur op 2-0 kwam. FC Emmen kwam drie minuten voor de pauze terug in de wedstrijd toen Pascal Huser op aangeven van Boris Rasevic scoorde. Een pittige preek van trainer Zandink in de rust leek FC Emmen weer op het goede spoor te zetten. Binnen vijf minuten was de 2-1 achterstand omgedraaid in een 2-3 tussenstand. Karel IJzerman maakte gelijk en Pascal Huser zorgde uit de rebound na een schot van Stefan Kikkert voor de 2-3. Longa was echter nog niet verslagen want amper een minuut later stond het weer gelijk toen doelman Sinot met een vrije trap werd geklopt: 3-3. Ruim twintig minuten bleef deze score staan tot Janiek Arends in de 63e minuut de winnende goal voor zijn rekening nam. De assist kwam van Kay Rijkens. Kort voor tijd keurde de scheidsrechter nog om onbegrijpelijke redenen een Emmer treffer af waardoor het 3-4 bleef.
FC Emmen C: Sinot; Graver, Rijkens, Wessels, IJzerman, Westebring, Huser, Rasevic, Heerkes (53. Arends), Kikkert (58. Nijkamp), Spijodic ()53. Bjorn Berends).

FC Emmen D-Flevo Boys D 1-1
FC Emmen D was tegen hekkensluiter Flevo Boys van plan om eindelijk weer eens drie punten aan het nog te magere totaal toe te kunnen voegen. Het bleef echter steken op 1-1 tegen een zich prima verwerend Flevo Boys. In de eerste helft kregen de Emmeloorders ook meer kansen dan de moeizaam combinerende Emmenaren. De eerste opgelegde mogelijkheid kon echter voor FC Emmen worden genoteerd. In de 20e minuut brak Mattthijs Hensens door maar werd net iets te veel naar de zijkant gedreven waardoor zijn schot slechts de paal schampte. Een minuut later sloeg Flevo Boys wel toe: 0-1. Kort daarna moest doelman Vincent Beugelink nog een keertje redding brengen en had kort voor de pauze geluk dat een vrijstaande spits van Flevo Boys over mikte. Na de pauze bracht coach Nico Haak drie wissels aan wat de ploeg nieuw elan gaf. Flevo Boys moest opeens alle zeilen bijzetten maar kon toch niet verhinderen dat Matthijs Hensens in de 36e minuut uit een door Frank Fokke afgedwongen hoekschop de gelijkmaker fabriceerde: 1-1. Flevo Boys bleef echter gevaarlijk counteren en zo moest doelman Beugelink vier minuten na de gelijkmaker een nieuwe achterstand verhinderen. Aan de andere kant verdween een schot van Gerrit van der Weide een meter naast de staander. Een minuut of vijf voor het einde werd de Emmer verdediging verrast door een counter maar met een wanhooppoging kon Rogier Luiken op de rand van de zestien nog redding brengen. Matthijs Hensens  had kort daarna de winnende treffer op zijn schoen maar tot teleurstelling van alles wat FC Emmen was raakte hij slechts de paal.
FC Emmen D; Beugelink; Harms (31. Spang), Jochem Scholten (31. Jan Scholten), Sanafikha, Drenth (36. Van der Weide), Luiken, Lambers, Levon van Dijk, Hensens, Komduur (31. Uineken), Fokke.