Thijs Oosting (met aanvoerdersband) schiet de 1-0 binnen.

Thijs Dallinga scoort hier de 2-0.

Ronald Gerdes (rechts) wordt de voet dwarsgezet.

Ruben Roosken moest al snel wegens een blessure worden gewisseld.

FC Emmen D1-VA FC Twente D3 5-1 (3-0).

FC Twente D3 stond voor dit duel op de zesde plaats met een puntje meer dan FC Emmen D1. De Emmenaren deden goede zaken want door de winst zijn ze dus de Tukkers gepasseerd en opgeklommen naar plaats zes. Op het met zand overgoten hoofdveld van de vv Emmen, wat remmend op de balsnelheid werkte, was niet sprake van een groot krachtverschil hoewel de uitslag dat wellicht doet vermoeden. FC Emmen was echter met name in de eerste helft erg secuur met het afwerken van de geboden mogelijkheden. Thijs Oosting opende in de 17e minuut de score en aansluitend liet FC Twente de kans op de gelijkmaker liggen door goed optreden van doelman Kjell Scherpen. Thijs Dallinga zorgde met doelpunten in de 21e en 30e minuut voor de 3-0 pauzestand. Na de thee liet FC Emmen aanvankelijk nogal wat kansen onbenut. Thijs Dallinga mikte voorlangs, Tom Seubers miste een mogelijkheid uit een hoekschop en Pepijn Knol zag een inzet tot hoekschop worden verwerkt. Laatstgenoemde was het wel die in de 58e minuut de stand tot 4-0 verhoogde. Er ging een schot van Aron Timmerman aan vooraf die door de Twentse doelman werd gekeerd echter voor de voeten van Knol. De gasten kwamen in de laatste minuut nog terug tot 4-1 waarna FC Emmen D1 er nog in slaagde een strafschop te versieren die door Aron Timmerman werd binnen geschoten.
FC Emmen D1: Scherpen; Haak, Luchies, Seubers, De Vries, Aalderink, Timmerman, Roosken (16. Zwaagstra), Dallinga, Oosting, Gerdes (40. Knol).

Frisia C1-FC Emmen C1 4-2 (1-0)

Frisia stond op de tiende plaats en leek vooraf kansloos tegen koploper FC Emmen C1. Het pakte echter totaal anders uit want de Emmenaren leden hun eerste nederlaag in de competitie. Na een helft spelen stond het 1-0 wat een niet onoverkomelijke achterstand leek. FC Emmen C1 speelde redelijk tegen een defensief ingesteld Frisia zonder overigens tot grote kansen te komen. De 1-0 kwam tot stand na een strafschop wegens hands. Doelman Rick Knigge stopte de trap vanaf elf meter door het tot hoekschop te verwerken. Daaruit ontstond echter de 1-0. Trainer Henk Venema had Raphael Ngendakumana en Kjelt Engbers uit de basis gelaten maar bracht ze direct na rust in. De Leeuwarder formatie had de wind echter mee en scoorde na een uitval de 2-0. FC Emmen kwam terug tot 2-1 via Kjelt Engbers maar FC Emmen kon niet doorstomen. Het werd 3-1 waarna Jochem Scholten tot 3-2 verkleinde. Een door Maykel Mol veroorzaakte strafschop leidde echter tot 4-2 waarna de wedstrijd was gespeeld.
FC Emmen C1: Knigge; Hoogeveen (Hemme), Mol, Bos, Timmer, Berends, De Graaf (Fokke), Hindriks (Jan Scholten), Witzand (Ngendakumana), Jochem Scholten, Gierveld (Engbers).