Emmen zegeviert in Venlo

FC Emmen heeft op bezoek bij VVV-Venlo met 0-2 gewonnen. Daardoor kreeg het feest ter ere van het vijftigjarig bestaan van stadion De Koel voor de Venlonaren wat minder glans. Maar bovenal bedraagt het gat met tussen FC Emmen en nummer drie Excelsior nu acht punten.

We begonnen aan de wedstrijd in de wetenschap dat alle concurrenten vrijdagavond punten lieten liggen. En daardoor kon het gat tot plaats drie dus vergroot worden tot acht punten. Maar dan moest de ploeg van Dick Lukkien wel eerst winnen van VVV-Venlo, de nummer tien van de ranglijst.

De knotsgekke openingsfase begon met een strafschop voor de Emmenaren. Jasin Assehnoun ging neer in het Venlose strafschopgebied en verdiende een strafschop. Reda Kharchouch ging achter de bal staan en moest lang wachten tot hij mocht schieten. Toen hij uiteindelijk mocht schieten, deed hij dat te hoog en bleef het dus 0-0.

Twee minuten later was het voor de Drenten even schrikken. Kees de Boer kwam na wat gerommel achterin ineens vrij voor het doel van Michael Brouwer, maar raakte de buitenkant van de paal.

Daarna werd het rustiger, al bleven beide ploegen kansen krijgen. Kharchouch zag een schot in de handen van doelman Delano van Crooij belanden, zoals Peter van Ooijen dat even later ook deed. Aan de andere kant was Rayan El Azrak gevaarlijk met een poging vanaf randje zestien.

Kharchouch en Van Ooijen kregen vlak voor rust opnieuw kansen om de score te openen. Van Ooijen prikte na een tegenaanval net naast. Kharchouch kwam na een geweldige dieptepass van Assehnoun één op één met de keeper, maar ook hij schoot net langs de verkeerde kant van de paal.

Een voorsprong creëren en vasthouden
In de eerste fase na rust speelde het spel zich vrijwel alleen op de helft van VVV af. Emmen had veel de bal, maar kansen creëren bleek lastig. De Venlonaren gaven veel minder ruimte weg dan in het eerste bedrijf.

Toch kwamen er kansen voor de Drentse formatie. Eerst schoten Kharchouch en de ingevallen Mitch Apau nog naast (beiden op aangeven van Rui Mendes). Vervolgens pikte Mendes zelf een geweldige pass van Jari Vlak op – weliswaar via het hoofd van VVV-verdediger Sem Dirks – en schoot hij koel raak: 0-1. Zo scoorde de Duitse Portugees voor de vierde wedstrijd op rij.

Kort daarna kreeg Mendes weer een kans. Ditmaal kwam de bal vanaf rechts via Kharchouch, maar vervolgens schoot Mendes wat gehaast over. Zo bleef het nog lang spannend in De Koel, met een verschil van één treffer.

In het laatste kwartier viel oud-Emmenaar Sven Braken nog in bij VVV, maar de Emmenaren lieten wederom zien uitstekend een voorsprong te kunnen verdedigen. Bovendien zorgde de ingevallen Azzeddine Toufiqui er in blessuretijd nog voor dat de voorsprong werd vergroot tot 0-2. Hij veroverde de bal op de helft van VVV en verschalkte de doelman met een laag schot.

Door de overwinning blijft FC Emmen koploper in de Keuken Kampioen Divisie, met 67 punten uit 31 duels. De voorsprong op nummer twee FC Volendam bedraagt drie punten, de voorsprong op nummer drie Excelsior acht punten.

Volgende week zondag spelen we thuis tegen Telstar, de volgende finale! De ticketverkoop is geopend voor seizoenkaarthouders en leden. Woensdag om 12.30 uur start de vrije verkoop.

VVV-Venlo – FC Emmen: 0-2
67. Mendes 0-1
90+2. Toufiqui 0-2

3. Kharchouch mist penalty.

VVV-Venlo: Van Crooij; Pachonik, Koglin, Dirks, Janssen; Van Rooijen (50. Ngobi), De Boer (77. Braken); Schroijen (77. Van Dijck), El Azrak, Roemer; Venema.

FC Emmen: Brouwer; Luzayadio (57. Apau), Araujo, Veendorp, Burnet (84. Hardeveld); Mendes, Vlak, El Azzouzi, Assehnoun; Van Ooijen (66. Toufiqui), Kharchouch.