Emmen wint thuis dik verdiend van Jong FC Utrecht

We hebben onszelf vrijdagavond een goede dienst bewezen door op De Oude Meerdijk met 2-0 van Jong FC Utrecht te winnen. De mannen van trainer Dick Lukkien waren de hele wedstrijd dominant en kwamen eigenlijk geen moment in gevaar.

Emmen begon de wedstrijd meteen fel en creëerde grote kansen. Zo kwam Ole Romeny vrij voor keeper Nijhuis na een doorgekopt balletje van Reda Kharchouch en testten Miguel Araujo en Lorenzo Burnet de doelman van afstand.

Het was wachten op de 1-0 en die viel in de achttiende minuut. Romeny dook op aan de rechterkant en prikte de bal voor de goal, waarna het voor Rui Mendes slechts een kwestie van binnentikken bleek.

Nog geen tien minuten later meldde Jasin Assehnoun zich voor een vrije bal vanaf zo’n twintig meter en dat deed hij met groot succes. Zijn schot vloog geweldig in de linker bovenhoek, waarmee hij de voorsprong verdubbelde. Er volgden vele mogelijkheden, onder meer voor Oussama El Azzouzi en meerdere malen voor Romeny, maar helaas bleef een derde treffer voor rust uit.

Geen goals na rust
Ook in de tweede helft liet FC Emmen zien wat het waard was en bleef het heer en meester. Jong FC Utrecht liet wel wat meer van zichzelf zien, maar kwam nauwelijks tot serieuze kansen. Het waren voornamelijk Romeny en Assehnoun die de Utrechtse verdediging deden beven. Een stiftje, een kopbal, een paar schoten van afstand en een mooie solo leverden helaas geen extra doelpunten op.

In de slotfase speelde Emmen de bal veelvuldig rond op de helft van de tegenstander en probeerde het ruimtes te vinden voor meer dan 2-0. Jong FC Utrecht gaf echter niet veel cadeau en dus was de ruststand ook de eindstand.

Dankzij de overwinning lopen we maar liefst drie punten in op koploper FC Volendam, dat thuis verrassend met 2-5 verloor van nummer drie Excelsior. Komende maandag komen de Volendammers op bezoek in een uitverkocht stadion De Oude Meerdijk. Dan staat de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie op het spel!

FC Emmen – Jong FC Utrecht: 2-0
19. Mendes 1-0
27. Assehnoun 2-0

FC Emmen: Brouwer; Veendorp (70. Luzayadio), Araujo, Veldmate, Burnet; El Azzouzi, Vlak (70. Bernadou); Romeny, Mendes (70. Güçlü), Assehnoun; Kharchouch (77. Van Ooijen).

Jong FC Utrecht: Nijhuis; Mokono (46. Eersteling), Huizing (81. Bonsu), Timber, Culhaci; Sanches Fernandes (34. Oehlers), Ikeshita, Lottin (81. Arguioui), Sellouf; Jenner (64. Kluivert); Maddy.