Terug naar overzicht Terug

Emmen wil met goed gevoel de winterstop in


De prestaties van Emmen en MVV lopen merkwaardig genoeg dit seizoen vrijwel synchroom. Beide ploegen hebben na zeventien duels er drie gewonnen, vier gelijkgespeeld en tien verloren. Alleen het doelsaldo van MVV is iets gunstiger, min elf tegenover min vijftien, waardoor de Maastrichtenaren een plaatsje hoger staan. Beide ploegen hebben ook van Fortuna Sittard gewonnen terwijl MVV verder BV Veendam en FC Eindhoven klopte waarvan Emmen weliswaar niet won maar wel een punt pakte.
Duidelijk is wel dat de prestaties van het door Andries Jonker getrainde MVV in geen verhouding staan tot het aankoopbeleid. Er vond een fikse doorstroming in de selectie plaats met de verwachting dat het de kwaliteit zou verhogen. Dat is tot nu toe nog niet waargemaakt. De laatste weken loopt het bepaald niet met slechts een punt uit zes duels. Een aanwinst zoals de ex-Volendammer Ouhsaine Quicho heeft bijvoorbeeld nog geen enkele keer gescoord terwijl hij dat voor Volendam in de eerste divisie met behoorlijke regelmaat wel deed. Topscorer is de Belg Fabio Caracciolo met zes goals.
MVV is momenteel driftig op zoek naar versterkingen, iets waarvan Emmen-trainer Jan Olde Riekerink alleen maar kan dromen. Zo dacht het rond te zijn met de Belg Kurt Van De Paar maar die zegde op het laatste moment af. De in Venlo niet meer gewenste Tom van Bergen komt wel terwijl verder met spelers als Miel Mans (AZ) en de werklozen Drazen Bracic en Leonardo wordt gesproken.
Emmen hoopt dus op een voortzetting van de positieve tendens die de laatste drie weken is ingezet en de afgelopen week tot een overwinning op Cambuur leidde. En weer met Sander Danes in de goal omdat Robert van Westerop een kijkoperatie moet ondergaan. Verder zijn Rene Wessels en Jeroen Fuhler weer met de training begonnen. Wessels speelde afgelopen maandag een halve wedstrijd in Jong Emmen, de rentree van Fuhler is echter nog ver weg.