Emmen B1 met duidelijke cijfers (3-0) langs FC Volendam

ADO Den Haag A1-Emmen A1 2-1 (beker)
ADO Den Haag, de nummer vijf van de eredivisie, had meer moeite met de in de eerste divisie tobbende Emmenaren dan vooraf werd ingeschat. ,,We hadden een moeilijke wedstrijd verwacht”, aldus trainer Rene Hake, ,,maar hoewel ADO iets beter was deden we er toch niet veel voor onder.” Emmen gaf de thuisclub weinig ruimte via een goede verdedigende organisatie maar kwam na een half uur dankzij een foutje toch op achterstand. Emmen startte ook in de tweede helft redelijk maar na wat geknoei op het middenveld viel in de 57ste minuut de 2-0. Emmen gaf zich echter niet gewonnen en kreeg mooie kansen. een vrije trap van Frank Hoolsema eindigde op de lat terwijl een kopbal van Gerben Klaassens van de doellijn werd gehaald. In de 90ste minuut viel echter via Mark Wever, nadat Renco van Eeken binnenkant paal had geraakt, pas de 2-1 en toen ontbrak de tijd om nog een verlenging af te dwingen.
Emmen A1: Eulink; Jarno Voorintholt, Kuper (60. Otten), Gaasbeek, Klaassens; Meertens (46. Hoolsema), Boelen, Van Eeken; Jesper Voorintholt, Schonewille (65. Schepers), Rojer (75. Wever).

Emmen B1-FC Volendam B1 3-0
Emmen B1 liet de laatste weken een paar steekjes vallen maar de zege op FC Volendam B1 mocht er best zijn. Vooral in de eerste helft waren de Emmenaren veel beter. Al in de eerste minuut had Jeffrey Pot de bal al voor het inleggen maar liet deze mogelijkheid liggen. In de 9de minuut kon de Volendamse verdediging niet opruimen en Randy van der Weide profiteerde daarvan optimaal: 1-0. In de 20ste minuut was het wederom Randy van der Weide die van fouten in de defensie van de gasten het volle profijt trok door de 2-0 in te schieten. In het resterende deel van de eerste helft kreeg Emmen een aantal goede kansen om de score te verhogen maar wachtte daarmee tot kort na de hervatting. In de 43ste minuut kopte Danny Jaspers zijn ploeg naar geruststellende 3-0 voorsprong. Het was overigens niet zo dat de gasten kansloos waren. Zo slaagde een Volendamse aanvaller er in op een meter voor de doellijn de bal nog over te werken. Daarna was Emmen dichtbij de vierde treffer maar de vrije trap van Martin de Roo spatte op de lat uiteen. FC Volendam aanvaller Sylvester dos Santos kreeg drie minuten later de rode kaart waarna het verzet definitief was gebroken.
Emmmen B1: Poelman; Husers, Fuhler, De Roo, Boer; De Vries (58. Zwikker), Jaspers, Nouri; Pot (72. Manuel), Van der Weide (72. Johannes), De Almeida (60. De Sevren Jaquet).

Emmen D1-Oostergo D1 8-0 (beker)
Emmen D1 is er door dit resultaat in geslaagd tot de laatste zestien van het bekertoernooi door te dringen. Emmen begon niet al te overtuigend want de gasten toonde meer inzet en waren aanvankelijk ook een paar maal gevaarlijk. Maar het maken van doelpunten was toch uitsluitend aan mmen voorbehouden. Dylan van Bree zorgde voor 1-0 en 2-0 en Wouter Beijering bracht de ruststand op 3-0. Luciano Slagveer maakte er na de pauze in het steeds slechter wordende weer 4-0 en 5-0 van. Jurgen Locadia, Wouter Beijering en Menno Heerkens bepaalden de eindstand tenslotte op 8-0.
Emmen: Bas Blanken (31. Yannik Berends); Yordi Eggengoor, Robin Fokkens (31. Jisry Hoff), Micheal Chacon, Niek Huser, Martin Scholtens (31. Fabian Stevens), Menno Heerkens, Herman Hindriks (31. Simon IJzerman), Jurgen Locadia, Dylan van Bree (31. Luciano Slagveer), Wouter Beijering (31. Bryan Bos).