Emmen verliest eerste thuisduel van Eindhoven

FC Emmen is er helaas niet in geslaagd de eerste thuiswedstrijd van de competitie winnend af te sluiten. FC Eindhoven ging er dankzij een 0-1 overwinning met de drie punten vandoor.

Nadat voor de wedstrijd afscheid was genomen van de vertrokken Glenn Bijl kon de wedstrijd van start gaan. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam aan de kant van Emmen vandaan. Na een goede steekpass van Jeroen Veldmate kon Jeff Hardeveld voorgeven, maar spits Jeredy Hilterman schoot  rakelings over.

Nog geen minuut later kwam Eindhoven in een kansrijke positie na een ongelukkige inspeelbal van keeper Michael Brouwer. Hij pareerde de bal echter prima.

In de zevende minuut was het opnieuw Hilterman die in een kansrijke positie kwam na een goede actie van de opkomende Mitch Apau, maar keeper Nigel Bertrams had een antwoord op deze poging.

Peter van Ooijen stuitte nog tweemaal op de keeper van Eindhoven in de slotminuten van de eerste helft, maar er werd niet meer gescoord en dus gingen we rusten met 0-0.

Tegenspoed na rust
Het eerste gevaar van de tweede helft kwam op naam van de Eindhovenaren. De creatieve Joey Sleegers passeerde twee man, haalde uit, maar miste het doel. Het publiek ging vervolgens nog maar eens massaal achter de ploeg staan. Een Drentse storm volgde met kansen voor Van Ooijen en buitenspeler Azzeddine Toufiqui. Daarna was ook Apau nog dichtbij, maar zijn lage inzet stuitte op Bertrams.

De ploeg van Dick Lukkien ging steeds aanvallender spelen en dat ging ten koste van de defensie. Dave de Meij miste oog in oog met Brouwer, Bernadou moest op de lijn redding brengen en een voorzet vloog maar net voorlangs.

De openingstreffer viel dan ook aan Eindhovense zijde. Een afstandschot van Jasper Dahlhaus werd van richting veranderd, waardoor Brouwer kansloos was: 0-1.

De Drenten gooiden alles op de aanval, maar dat leidde ertoe dat Hardeveld achterin aan de noodrem moest trekken. Hij kreeg de rode kaart en zocht de kleedkamer op.

In de slotseconden leek de gelijkmaker alsnog te vallen. Het Brabantse strafschopgebied werd omgetoverd tot schiettent, maar zonder succes.

De nederlaag betekent een teleurstellende start van de competitie met één punt uit twee wedstrijden. Volgende week gaan de Emmenaren op bezoek bij ADO in Den Haag, dat vanavond met 1-3 won van FC Volendam. Klik hier voor alle informatie over ticketverkoop.

FC Emmen – FC Eindhoven: 0-1
79. Dahlhaus 0-1

Rood: 90+1. Hardeveld

FC Emmen: Brouwer; Apau (83. Luzayadio), Miguel, Veldmate (83. Carty), Hardeveld; Vlak (76. Bijleveld), Bernadou; Toufiqui (72. Mendes), Van Ooijen, Assehnoun (76. Scholte); Hilterman.

FC Einhoven: Bertrams; Vermeulen, Amevor, Peijenburg, Bogaers; Van Son, Hernández, De Keersmaecker (37. Oostenbrink); Dahlhaus (82. Janssen), De Meij (62. Rácz), Sleegers.

Schoten: 15-15
Schoten op doel: 3-5
Balbezit: 70-30