Terug naar overzicht Terug

Emmen start 2022 met driepunter


FC Emmen is 2022 begonnen met een overwinning. Op bezoek bij FC Den Bosch werd het 0-2 voor de Drenten.

In de eerste 25 minuten van het duel gebeurde er weinig. De Emmenaren zochten naar een opening in de Brabantse defensie, maar wisten die niet vaak te vinden. Alleen Lorenzo Burnet werd gevaarlijk, maar zijn schot vanaf randje zestien ging net voorlangs. Dick Lukkien was druk aan het coachen om te zorgen dat zijn ploeg vaker gevaarlijk zou worden.

Het had effect. Nadat Jasin Assehnoun zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Wouter van der Steen, was het kort na de daaropvolgende corner raak. Eerst zag Rui Mendes zijn harde voorzet door niemand getoucheerd worden. Aan de andere kant legde Peter van Ooijen de bal terug op Jari Vlak, maar zijn schot werd weggewerkt door een verdediger. De bal belandde buiten de zestien bij Keziah Veendorp, die ‘m op de borst aannam en niet aarzelde. Met een prachtige volley schoot hij via de binnenkant van de paal raak: 0-1.

Emmen drukte door. Ook nu was een afstandsschot van Assehnoun de inleiding van een grote kans. Van der Steen redde met moeite maar zag de rebound voor de voeten van Reda Kharchouch eindigen. De boomlange spits schoot echter over het doel van de Bosschenaren.

In het restant van het eerste bedrijf was Assehnoun nogmaals gevaarlijk met een schot. Ook Van Ooijen was dichtbij, zijn vrije trap werd uit de kruising gered door de keeper.

Na een moeizame start toch 0-2
De Bosschenaren kwamen sterk uit de kleedkamer en het spel speelde zich plotseling vooral op de helft van FC Emmen af. Toch hoefde de Emmer doelman Michael Brouwer slechts één keer zijn handen te gebruiken, namelijk op een afstandsschot van Jordy van der Winden.

Kort daarna lag het spel even stil vanwege een botsing tussen Assehnoun en Teun van Grunsven (die niet verder kon). Het bleek dat de Emmenaren deze korte pauze goed konden gebruiken, want hierna werd de zoektocht naar de 0-2 gestart. Mendes schoot raak na een goede aanval via Kharchouch en Van Ooijen, maar werd afgefloten vanwege een handsbal.

De volgende twee mogelijkheden kwamen ook op naam van Mendes. Maar in beide gevallen was het Van der Steen die redding bracht op een schot vanaf de rechterkant.

Maar viermaal bleek scheepsrecht. In de slotfase zette Assehnoun vanaf de rechterkant nog maar eens een dribbel in. Nadat de Fin twee tegenstanders passeerde, gaf hij de bal aan invaller Kian Slor. Die leek te gaan schieten, maar legde de bal klaar voor de vrijstaande Mendes die niet aarzelde en de 0-2 binnenschoot.

In de extra tijd zocht Bosschenaar Soufyan Ahannach nog het Drentse doel met een afstandsschot, maar Brouwer redde en hield zo ook bij de start van 2022 zijn doel schoon.

Door de 0-2 overwinning komt FC Emmen in punten gelijk met nummer twee Excelsior, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Op vrijdag 14 januari komt Helmond Sport naar De Oude Meerdijk.

FC Den Bosch – FC Emmen: 0-2
27. Veendorp 0-1
86. Mendes 0-2

FC Den Bosch: Van der Steen; Mulders (76. De Groot), Van Grunsven (57. Van den Bogert), Van der Winden, Maas (85. Berte); Leijten, Van der Heijden, Felida, Ahannach; Stiers (46. Van Bakel), Hornkamp.

FC Emmen: Brouwer; Veendorp, Araujo, Veldmate, Burnet; Vlak (69. Bernadou), El Azzouzi; Mendes, Van Ooijen (81. Bijleveld), Assehnoun; Kharchouch (81. Slor).

Statistieken:
Schoten: 4-15
Schoten op doel: 2-7
Balbezit: 41-59
Corners: 2-3