Emmen sluit topweekend af met winst

In de strijd om play-offs hebben we uitstekende zaken gedaan door thuis met 3-0 te winnen van directe concurrent Helmond Sport. Daardoor staat FC Emmen nu virtueel op een plek die recht geeft op play-offs. Daarmee was het een heerlijk toetje op een schitterend weekend in Emmen.

Nadat Vicente Besuijen al vroeg op de keeper stuitte na een mooi balletje van Lucas Bernadou, leverde het tweede Drentse gevaar van de avond wél een treffer op. Bradly van Hoeven ging neer in het vijandige strafschopgebied en scheidsrechter Marc Nagtegaal wees naar de stip. De penalty werd benut door Piotr Parzyszek en zo stond het al vroeg 1-0 op De Oude Meerdijk. Aan de andere kant moest Eric Oelschlägel daarna reddend optreden op een inzet van Anthony van den Hurk, die flink wat duels moest uitvechten met Emmen-verdediger Dennis Vos.

Na die veelbelovende openingsfase kwam er helaas wat minder opwinding. Nadat Ben Scholte geblesseerd het veld verliet na een half uur spelen brandde de wedstrijd langzaam weer los. Topscorer Martijn Kaars schoot een vrije trap vanaf een gevaarlijke plek over en namens de Emmenaren kreeg Van Hoeven een dot van een kans na een heerlijke sliding van Jorrit Smeets. De huurling van Almere City schoot helaas naast. In blessuretijd was Besuijen na een bekeken passje van Bernadou nog dichtbij de 2-0, maar het lukte hem niet de bal in het doel te werken. Zo zocht Emmen regelmatig de ruimte achter de Helmondse verdediging.

Emmen vergroot de voorsprong
Dat er veel op het spel stond was ook na rust duidelijk. Beide ploegen wilden wel naar voren maar waren ook bang om veel risico te nemen. Met vers bloed in de ploeg wisten de Emmenaren wel weer het net te vinden. Patrick Brouwer stond amper een minuut in het veld en scoorde de bevrijdende 2-0. Eerst was hij al gevaarlijk met een goede dribbel, enkele seconden later was hij het eindstation van een puike voorzet vanaf de achterlijn van Jeff Hardeveld. Brouwer werkte de bal van dichtbij goed binnen en deed zo het ‘Onze Poes en Buurmans Kater’ klinken vanaf de tribunes.

Een paar minuten later was het wederom raak en was de wedstrijd beslist. De Drenten veroverden de bal op de helft van de tegenstander en Besuijen ging meteen de diepte in. Dat werd gezien door Jorrit Smeets, die niet aarzelde en meteen een steekpass op maat gaf. Besuijen promoveerde die steekpass tot doelpunt door oog in oog met doelman Wouter van der Steen in de linkerhoek raak te schieten: 3-0.

In de slotfase was er nog het debuut van jeugdspeler Jorn Hekkert. De negentienjarige aanvaller maakte een gretige indruk en met de steun van het publiek op De Oude Meerdijk was hij bovendien betrokken bij een aantal gevaarlijke aanvallen. Brouwer was het dichtst bij de vierde Emmer treffer, hij kopte over uit een voorzet van Joey Konings.

Door de overwinning klimmen we naar de negende plek, die recht geeft op play-offs. Nog twee heel belangrijke wedstrijden te gaan, te beginnen uit tegen FC Den Bosch aankomende vrijdag. Klik hier voor de ticketinfo!

FC Emmen – Helmond Sport: 3-0
11. Piotr Parzyszek 1-0 (pen.)
69. Patrick Brouwer 2-0
73. Vicente Besuijen 3-0