Terug naar overzicht Terug

Emmen slaat gat met concurrent VVV


FC Emmen heeft de ongeslagen thuisreeks voortgezet met een 3-0 overwinning op VVV-Venlo. Alle doelpunten vielen in het tweede bedrijf.


In de openingsfase waren er gevaarlijke momenten voor beide doelen. Het waren met name lage voorzetten die net niet hun doel bereikten, maar wel voor opwinding op de tribune zorgden. Onder andere Michael de Leeuw was dichtbij na een voorzet van Glenn Bijl, maar de bal ging net voorlangs.

Na een kleine twintig minuten kregen de Emmenaren een domper te verwerken. De Leeuw, dit seizoen al negen keer trefzeker, was erbij gaan zitten zonder dat de bal in de buurt was. Hij kon niet verder en werd vervangen door Luka Adžić.

Zonder De Leeuw mistte de ploeg van trainer Dick Lukkien de nodige diepgang en dat maakte het creëren van kansen niet makkelijk. Michael Chacon was nog wel dichtbij een kwartier voor rust, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door VVV-doelman Thorsten Kirschbaum.

Op slag van rust was er nog wel opwinding voor beide doelen. Er was een VAR-momentje voor het Drentse doel, waar Haji Wright tussen twee Emmenaren door probeerde te glippen en neerging op de rand van het strafschopgebied. Aan de andere kant was Nikolai Laursen dichtbij met een schot in de korte hoek.

“De reeks van VVV-Venlo zorgde ervoor dat we ontzettend op onze hoede waren,” doelt Lukkien op de ongeslagen status van de Venlonaren in 2020. “De laatste drie wedstrijden hadden ze zelfs de nul gehouden. Ze spelen defensief goed in de organisatie, maar hebben naar voren ook veel dreiging. Voor rust waren we ietwat bovenliggend, maar VVV had ook gevaarlijke momenten.”

De doelpunten vallen na rust

De brilstand bleef na rust niet lang op het bord. Al binnen vijf minuten ontving Laursen de bal na een goede actie van Sergio Peña en de Deen schoot na vallen en opstaan laag raak: 1-0.

De Drenten gingen meteen op zoek naar de tweede treffer. Weer was het Peña die met een steekpass gevaar stichtte, ditmaal was Bijl het eindstation. Helaas was Kirschbaum nog op tijd om redding te brengen, maar dat lukte hem drie minuten later niet. Peña probeerde na een heerlijke solo af te leggen op Adžić, maar via een Venlonaar kwam de bal voor de voeten van Marko Kolar. De Kroaat schoot in een bijna leeg doel de 2-0 binnen.

Een dik kwartier later werd de marge uitgebouwd. Lorenzo Burnet zag Laursen bij de tweede paal helemaal vrij staan en gaf perfect voor, waardoor de Deense vleugelspeler met rechts binnen kon tikken: 3-0.

Vlak voor tijd was ook Kolar nog dichtbij zijn tweede, toen hij één op één met de keeper kwam na een goede pass van Adžić. De spits raakte echter het zijnet. Omdat Bijl in de extra tijd zijn schot nog via een Venlonaar naast zag gaan, bleef de stand bij 3-0.

Lukkien: “Na rust werden de ruimtes op het veld groter door onze investeringen in de eerste helft. Met de snelle 2-0 na de 1-0 spelen we bijna al een gewonnen wedstrijd. Met de steun van het fantastische thuispubliek wordt het ook nog 3-0 en in de extra tijd moet het via Bijl eigenlijk zelfs nog 4-0 worden. Met 32 punten zijn we er nog niet, maar dit zijn wel heel mooie en belangrijke punten.”

Door de overwinning bedraagt het gat tussen nummer twaalf FC Emmen en nummer dertien VVV-Venlo nu vier punten. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen PSV op het programma. Reis mee naar PSV en steun de ploeg in Eindhoven!

FC Emmen – VVV-Venlo: 3-0
49. Laursen 1-0
56. Kolar 2-0
74. Laursen 3-0

Statistieken:
Schoten: 17-8
Schoten op doel: 7-0
Balbezit: 60-40
Corners: 5-4
Toeschouwers: 8.100

Gele kaarten: Röseler.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Araujo, Heylen, Burnet (85. Veendorp); Ben Moussa, Chacon; Laursen (83. Jansen), Peña, Kolar; De Leeuw (22. Adžić).

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum; Pachonik, Röseler, Kum (60. Gelmi), R. Janssen (73. Sinclair); Bruns, Opoku, Post; Yeboah, Darfalou, Wright (77. S. Janssen).