Emmen pakt wederom punt tegen PSV

FC Emmen heeft ook het tweede thuisduel tegen een traditionele topclub gelijkgespeeld. Nadat het duel tegen Feyenoord in 3-3 eindigde, werd het tegen PSV 1-1 op De Oude Meerdijk.

De Emmenaren begonnen erg fel aan de wedstrijd en zaten er bovenop. Binnen vijf minuten leidde dat al tot de eerste kans van de wedstrijd, toen Glenn Bijl een diepe bal van Tom Hiariej ontving. De rechtsback legde meteen terug op Marko Kolar, die PSV-doelman Lars Unnerstall tot een redding dwong in de korte hoek.

De Drentse storm ging langzamerhand liggen en daardoor kon PSV gevaarlijk worden. En de eerste hoekschop van de Eindhovenaren belandde in het drukbezette vijfmetergebied bij Daniel Schwaab, die de 0-1 binnenschoot.

Maar vijf minuten later was het de beurt aan FC Emmen. Bijl veroverde de bal van Steven Bergwijn op de middellijn en schoot meteen op wonderbaarlijke wijze de 1-1 binnen vanaf vijftig meter. Maar de VAR (Danny Makkelie) greep in en na het zien van de beelden constateerde scheidsrechter Dennis Higler dat Bijl een overtreding maakte bij het veroveren van de bal.

Vervolgens ging het spel op en neer en kreeg de ploeg van Dick Lukkien opnieuw een grote kans op de gelijkmaker. Bij een uitbraak was het vier tegen twee, maar de steekpass van Michael Chacon op Michael de Leeuw was niet goed en daardoor was de kans verkeken.

In de laatste fase voor rust kwamen de Drenten een paar keer goed weg. Lorenzo Burnet blokkeerde een schot van Ritsu Doan, Mohamed Ihattaren schoot naast en Michaël Heylen gooide zich na een counter voor een schot van Bergwijn.

“In de vijftien minuten voor de pauze komen we wel een paar keer goed weg,” aldus Lukkien. “We hadden de linies iets te ver van elkaar. Dan kunnen zij de 0-2 en 0-3 maken. In de pauze hebben we de middenveldbezetting aangepast. Chacon en Hiariej gingen meer achter elkaar spelen, in plaats van naast elkaar, en de vleugels wat verder naar binnen.”

Erop en bijna erover

Ook in de tweede helft ging FC Emmen goed van start. Na zes minuten gaf Chacon een geweldige crosspass op Bijl, die de bal op de borst aannam en de bal panklaar legde voor Kolar: 1-1.

Emmen ging door en kreeg kansen. Burnet waagde een poging vanaf een positie waar een voorzet misschien beter was, De Leeuw was dichtbij met een omhaal en Nikolai Laursen kreeg een vrije schietkans vanaf randje zestien.

In de slotfase ging het weer op en neer. Die fase begon in de 79ste minuut, toen PSV de eerste mogelijkheid in de tweede helft kreeg. Invaller Cody Gakpo zag zijn schot worden gekeerd door Telgenkamp.

Vervolgens ging Laursen onderuit in de counter, wipte invaller Konstantinos Mitroglou de bal naast en ging ook Jafar Arias, die Kolar verving, onderuit op de penaltystip.

In de extra tijd leek Laursen de winnende treffer te maken, maar hij mikte net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant kopte Mitroglou binnen, maar hij stond buitenspel.

Diep in de extra tijd kreeg Bijl nog zijn tweede gele kaart toen hij aan de noodrem moest trekken en Bergwijn naar beneden trok. De vrije trap ging vervolgens voorlangs, waardoor de Emmenaren een punt overhielden aan het duel tegen PSV.

Lukkien: “Op basis van de tweede helft hadden het drie punten kunnen zijn. We hebben in de rust alle schroom van ons afgegooid en werden met name over de rechterkant gevaarlijk. De actie van Laursen vlak voor tijd, die telde ik eigenlijk al. Maar ik heb genoten van mijn ploeg, met name in de tweede helft. Toen waren we dominant en beter dan PSV. Met de hulp van een fantastisch publiek is het een mooie avond geworden.”

Aanstaande zaterdagavond speelt FC Emmen uit tegen directe concurrent VVV-Venlo. Steun jij de ploeg in deze belangrijke wedstrijd? Koop hier je ticket!

FC Emmen – PSV: 1-1
15. Schwaab 0-1