Emmen onderuit in extremis

FC Emmen heeft dinsdagavond de inhaalwedstrijd tegen Helmond Sport met 1-2 verloren. Een 0-1 achterstand werd na rust weliswaar weggepoetst, maar de Drenten kwamen in extremis opnieuw op achterstand.

De spelers van FC Emmen kwamen het veld op in blauwe shirts met daarop de tekst ‘STOP WAR’, de Helmonders droegen gele shirts met dezelfde tekst. Vervolgens begon een openingsfase waarin FC Emmen veel de bal had en zo nu en dan wel gevaarlijk werd, maar echt grote kansen bleven uit.

De eerste kans was voor Reda Kharchouch, die afgelopen vrijdag tegen Jong Ajax nog tweemaal trefzeker was. Het was druk rondom het strafschopgebied maar Keziah Veendorp wist de bal bij de spits te krijgen. Kharchouch schoot, maar zag zijn lage schot gekeerd worden door doelman Mike Havekotte.

De bezoekers verdedigden gegroepeerd en dus probeerden de Emmenaren ze te lokken door af en toe achterin de bal rond te spelen. Het leverde echter pas tien minuten voor de pauze weer een mogelijkheid op. Een lange bal werd opgepikt door Ole Romeny, maar zijn weg werd nog net op tijd versperd.

In de extra tijd was het zelfs Helmond Sport dat op voorsprong kwam. Jeroen Veldmate probeerde terug te koppen op Michael Brouwer, maar had niet door dat Jellert van Landschoot daarop anticipeerde. De Helmondse middenvelder kon daardoor gemakkelijk afronden en zo kwam FC Emmen – net als afgelopen vrijdag tegen Jong Ajax – in de extra tijd van het eerste bedrijf op een 0-1 achterstand. Kort daarna leek Romeny overigens nog wat terug te doen, maar zijn inzet ging naast.

Langszij, maar opnieuw een achterstand
Na rust ging FC Emmen op zoek naar de gelijkmaker. Na tien minuten kregen de Drenten daar een grote kans op. Rui Mendes leek een vrije schietkans te krijgen, maar koos ervoor om af te leggen op Kharchouch. Ook hij kon schieten, maar legde af op Oussama El Azzouzi. Dat ging echter mis, waardoor de kans was verkeken. Kort daarna was Kharchouch nog gevaarlijk met een halve omhaal.

Even later lag de bal wel in het net. De ingevallen Metehan Güçlü schoot de bal tegen de touwen, maar deed dat in buitenspelpositie.

De Drentse storm leverde zo geen treffer op en ging liggen. Pas een kleine tien minuten voor tijd viel de volgende kans te noteren – en die was raak. Miguel Araujo kopte goed raak uit een corner van Azzeddine Toufiqui: 1-1.

Vervolgens kwam de Drentse storm weer op, gesteund door het publiek. Kharchouch kopte in de handen van de doelman, Güçlü ging in het strafschopgebied naar de grond, El Azzouzi kwam een teenlengte tekort en Mendes zag zijn schot over gaan.

En als je ‘m zelf niet maakt, dan valt-ie aan de andere kant. In de omschakeling was het uiteindelijk Van Landschoot die zijn tweede van de avond maakte en Emmen in rouw dompelde.

Ondanks de nederlaag behoudt FC Emmen de tweede plaats. Maandag wacht een uitwedstrijd tegen Jong PSV, dat elfde staat in de competitie.

FC Emmen – Helmond Sport: 1-2
45+1. Van Landschoot 0-1
82. Araujo 1-1
90+4. Van Landschoot 1-2

FC Emmen: Brouwer; Veendorp (57. Luzayadio), Araujo, Veldmate, Burnet; Vlak (57. Güçlü), El Azzouzi; Romeny (46. Bernadou), Mendes, Assehnoun (72. Toufiqui); Kharchouch.

Helmond Sport: Havekotte; Reith, Fosu-Mensah, Van der Meer, Van der Sluys; Van Landschoot, Lion; Seys (57. Bastiaans (84. Breugelmans)), Defise, Beekman (64. Vereijken); Goselink (64. Van Keilegom).