Emmen nipt onderuit tegen Excelsior

FC Emmen is er niet in geslaagd om de goede reeks van vier overwinningen voort te zetten. In een sfeervol, op een haar na uitverkocht stadion De Oude Meerdijk werd met 0-1 verloren van Excelsior.

De kopbal in het zijnet van oud-Emmenaar Reuven Niemeijer in de eerste minuut van de wedstrijd bleek het startschot van een moeilijke openingsfase voor de Emmenaren. Excelsior zette goed druk en daardoor werden de Drentse voorwaartsen lastig bereikt.

Na een paar minuten kreeg FC Emmen grip op de wedstrijd. Excelsior werd een stuk minder gevaarlijk en aan de andere kant volgden de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg. Zo waagde Jari Vlak tweemaal een poging vanaf randje zestien en had Jeredy Hilterman de pech dat hij een mooie pass van Vlak op zijn arm kreeg, anders had de spits één op één met de keeper gestaan. Ook Azzeddine Toufiqui kreeg twee kansen op de openingstreffer.

Die openingstreffer viel echter aan de andere kant. Note bene oud-Emmenaar Thijs Dallinga won het kopduel van Jeroen Veldmate en promoveerde zo een voorzet van Marouan Azarkan tot doelpunt: 0-1.

De Drenten gingen op zoek naar de gelijkmaker en kwamen daar voor rust nog twee keer dichtbij. Meerdere pogingen direct na elkaar raakten onderweg telkens een been van de Kralingers, waardoor doelman Stijn van Gassel niet in actie hoefde te komen. Vlak voor rust kreeg Toufiqui nog een vrije kopkans, maar kon Van Gassel redding brengen.

Veel druk, maar geen goals
Na rust kwam FC Emmen vol overtuiging uit de kleedkamer. Al snel zocht Rui Mendes na aangeven van Toufiqui de verre hoek maar zag de keeper redden. Een minuut later probeerde Hilterman een lage voorzet van Lorenzo Burnet achter zijn standbeen langs het doel in te werken, maar opnieuw zat doelman Van Gassel erbij.

Daarna probeerde Excelsior het tempo uit de wedstrijd te halen. Het werd er voor de ploeg van Dick Lukkien zo niet makkelijker op om kansen te creëren. Ondertussen viel oud-Emmenaar Michael Chacon nog in bij Excelsior en stonden er dus drie oud-spelers van FC Emmen bij Excelsior op het veld.

In de slotfase namen de Drenten steeds meer risico om nog een gelijkmaker te forceren. Het leverde een hoop gevaarlijke momenten op, waaronder voor Toufiqui. De Fransman ontving de bal via via vlak voor het doel, maar zijn lage inzet eindigde in de handen van de keeper. Ook in de tien minuten extra tijd leverde de druk geen doelpunt meer op en dus ging Excelsior er met de drie punten vandoor.

Door de nederlaag blijft FC Emmen steken op plaats vier met zestien punten uit tien duels en is Excelsior koploper. Volgende week speelt FC Emmen een uitwedstrijd tegen TOP Oss, dat vanavond om 21.00 uur een uitwedstrijd speelt tegen FC Eindhoven.

FC Emmen – Excelsior: 0-1
32. Dallinga 0-1

FC Emmen: Brouwer; Luzayadio (66. Van Kaam), Miguel, Veldmate, Burnet (90. Carty); Vlak, Bernadou; Mendes (82. Assehnoun), Toufiqui (82. Scholte), Van Ooijen (82. Slor); Hilterman.

Excelsior: Van Gassel; Horemans, Nieuwpoort, El Yaakoubi, Aberkane; Azarkan (78, Vlasenko), Wieffer, Eijgenraam (70. Chacon), Baas; Niemeijer (86. Botermans), Dallinga.