Emmen na rust onderuit tegen Feyenoord

Het is ons helaas niet gelukt om in de Rotterdamse Kuip een stunt te realiseren. We verloren met 4-0 van Feyenoord, dat in de slotfase het verschil maakte.

Ondanks dat de Rotterdammers in het begin van de wedstrijd het merendeel van het balbezit hadden, ontstonden er in de eerste fase van de wedstrijd geen grote kansen voor de tegenstander van vanavond. Miguel Araujo blokkeerde adequaat een voorzet van de diepgelopen Javairô Dilrosun en een laag schot van Orkun Kökçü belandde in het zijnet van doelman Eric Oelschlägel.

De eerste echte grote kans van de wedstrijd was voor ons. Rui Mendes dribbelde richting vijandelijk doel en speelde Mark Diemers in, die vanavond tegen zijn oude club speelde. Mendes ontving de bal vervolgens terug en schoot hard op doel, maar helaas raakte ook hij het zijnet. Feyenoord kreeg daarna middels Patrik Wålemark en Quinten Timber enkele mogelijkheden, maar door een goed georganiseerde defensie stond het na 45 minuten verdienstelijk 0-0.

Doelpunten vielen na rust
In de rust wisselde Dick Lukkien. Lorenzo Burnet viel in, maakte daarmee dit seizoen zijn eerste Eredivisieminuten en was in een snelle tegenstoot zelfs dichtbij een doelpunt. Hij dribbelde zelf op vanaf eigen helft en schoot, maar over het doel van Justin Bijlow. Feyenoord kreeg daarna met Marcus Pedersen een grote kans op de openingstreffer, maar Oelschlägel redde uitstekend met één hand.

Vlak daarna was het echter wel raak voor Feyenoord. David Hancko werd met zijn rug naar het Drentse doel ingespeeld en stak Timber weg. Die plaatste de bal vervolgens in de rechterhoek achter onze doelman. Een nogal rustige fase van de wedstrijd volgde, waarin wij met een teruggetrokken bal van Assehnoun op Živković nog dichtbij de gelijkmaker waren.

Het verschil werd gemaakt in de slotfase. Alireza Jahanbaksh stuurde Santiago Giménez diep achter onze defensie, waarna de Mexicaan de bal laag binnen schoot. Drie minuten daarna trof Jacob Rasmussen na een van richting veranderde voorzet doel, maar stond in eerste instantie buitenspel. De VAR overrulede de beslissing van de scheidsrechter echter, waardoor de 3-0 op het scorebord stond. In de blessuretijd werd het ook nog 4-0, toen Sebastian Szymanski in de rebound de bal achter Oelschlägel kopte.

Zo verloor FC Emmen vandaag jammer genoeg met 4-0 van Feyenoord, wat ietwat geflatteerd genoemd mag worden. We hebben gevochten, maar staan toch met lege handen. Volgende week is er weer kans op een overwinning, dan spelen we op zondag om 14.30 uur thuis tegen AZ.

Feyenoord – FC Emmen: 4-0
60. Timber 1-0
85. Giménez 2-0
88. Rasmussen 3-0
90+2. Szymanski 4-0