Emmen klopt Zwolle in oefenpartij

Emmen heeft op de wat ongebruikelijke vrijdagmorgen een oefenwedstrijd tegen FC Zwolle met 1-0 gewonnen. Matchwinner was Dirk Jan Derksen die halverwege de tweede helft zijn oude ploeg naar de nederlaag kopte.Emmen moest met een geimproviseerd middenveld aantreden omdat Jannes Wolters (knie), Ruud Berger (kaak) en Yurtcan Kayis (ziek) niet beschikbaar waren. Arjan Blaauw schoof door naar het middenveld terwijl Gerben Tieltjes de rechtsbackpositie bekleedde. Verder moest Barry Ditewig op de bank toekijken hoe zijn vaste tweede man Barry Reijs (foto links) het er af bracht. Dat laatste ging goed want de hekkensluiter in de eredivisie bleek aanvallend vrijwel machteloos.

FC Zwolle ging wel beter van start dan Emmen dat dus op meerdere posities was gewijzigd. Barry Reijs moest in de achtste minuut een inzet van Ivar van Dinteren keren maar verder werden de Zwollenaren in de eerste helft niet echt gevaarlijk. Emmen kreeg een paar kansjes via Marcio Junqueira die een foutieve bal van de zwakke verdediger Yobo onderschepte maar vervolgens te lang werk had en er slechts een hoekschop uit haalde. In de 33ste minuut vond Nino Furfaro het hoofd van Joseph Oosting maar diens kopbal was een gemakkelijke prooi voor doelman Van der Werff.

Nadat Barry Reijs in de 61ste minuut invaller Tjeerd Korf van een doelpunt afhield scoorde Emmen vijf minuten later wel na een voorbeeldige aanval over de rechterzijde. Rodney Cairo leverde de voorzet en van dichtbij kopte Derksen in: 1-0. FC Zwolle probeerde daarna meer druk uit te oefenen maar Emmen bleef toch goed op de been. Lesmond Prinsen dreigde nog even roet in het eten te gooien toen hij in zijn eigen doelgebied Tjeerd Korf over het hoofd zag maar die kon het karwei niet afmaken.

Emmen-FC Zwolle 1-0. 66. Derksen 1-0.

Emmen: Reijs; Tieltjes, Boekweg, Karreman, Prinsen (87. Feijer); Blaauw, Junqueira (74. Tzelepis), Oosting (60. Wessels); Cairo, Derksen, Furfaro (84. Sloots).

FC Zwolle: Van der Werf; Van der Haar, Roelofsen, Yobo, Ravensbergern; De Ridder, Takak, Karlsen; Vcetkov, Van Dinteren, Promes.