Emmen C1 opent met gelijkspel tegen Haarlem C1

Emmen C1 is de competitie gestart met een 1-1 gelijkspel tegen Haarlem C1. Een uitslag waarmee trainer-coach Rene Hake tevreden was. ,,Op basis van de eerste heldft waarin we uitstekend speelden misschien te weinig maar in de tweede helft was Haarlem zeker gelijkwaardig.”

Emmen maakte in de eerste tien minuten indruk door de gasten behoorlijk onder druk te houden. Spits Richard Johannes kreeg daarin een mooie kans maar gleed op het beslissende moment net uit. Randy Balsala had ook een mogelijkheid na een mooie actie maar zijn schot was te slap. Na een overtreding tegen Johannes maakte Henk Bakker er in de twaalfde minuut met de vrije trap 1-0 van. Emmen ging op jacht naar de tweede treffer maar die bleef uit. Henk Bakker was er dichtbij maar zag zijn inzet tot hoekschop worden verwerkt. Kort voor rust werd het tamelijk onverwachts toch nog gelijk. De Emmer verdediging was besluiteloos bij een lange bal en Haarlem strafte de miscommunicatie onmiddellijk af: 1-1.

Na rust was het meer een gelijkwaardige partij. Er kwamen kansen over en weer. De gasten lieten zich daarbij ook niet onbetuigd zo moest verdediger Jos Kroezen nog een keertje een inzet van de doellijn halen. Kort voor tijd kreeg Marco Zuidberg nog een kopkans maar mikte over.

Emmen C2 – Drachtster Boys C1 5-3

De onder 14 junioren van trainer/coach Gerard Husers zijn het seizoen goed begonnen. Tegen Drachtster Boys, dat volledig bestond uit tweedejaars C- junioren, werd een prima overwinning behaald. In de twintigste minuut was het uitblinker Radovan Zivcic die via een afstandsschot de Drachtster goalie verschalkte. Even later verdubbelde Wesley Wakker de score en met deze tussenstand werd de kleedkamers opgezocht. In de tweede helft ging Emmen voortvarend van start en scoorde binnen tien minuten twee keer via Tim Siekman en Jordy Beeksma. Hierna sloop er door persoonlijke fouten wat onzekerheid in de ploeg en Drachtster Boys kon terugkomen tot 4-3. Vlak voor tijd schoot Jordy Beeksma zijn ploeg naar de dikverdiende 5-3 zege.

Oefenduel: Cambuur B1-Emmen B1 1-0