Terug naar overzicht Terug

Emmen eindigt voorbereiding met nederlaag tegen Sparta


Tijdens de open dag van Sparta Rotterdam zijn we er niet in geslaagd de voorbereiding winnend af te sluiten. Op Het Kasteel werd het 3-1 voor de thuisploeg.

We begonnen moeizaam aan de wedstrijd. Al vroeg kwam het waarschuwingsschot van Jason Lokilo, maar Eric Oelschlägel had een knappe reflex in huis. Dik tien minuten later viel de openingstreffer toch; Vito van Crooij kopte uit een corner en in de verre hoek viel de bal binnen. Kort daarna werd het ook nog 2-0, opnieuw door Van Crooij. Na slordig balverlies van de Emmenaren was het uiteindelijk de Spartaanse linksbuiten die opnieuw het net wist te vinden: 2-0.

Langzaam maar zeker begon het verdedigend wat meer solide te ogen. Jasin Assehnoun was de enige Drent die nog gevaar wist te stichten in het eerste bedrijf, zijn schot belandde echter in de handen van Nick Olij. Overigens moest Teun Bijleveld het veld geblesseerd verlaten, zijn vervanger was Jeff Hardeveld.

Wel een aansluitingstreffer, maar geen gelijkmaker
Na rust kwam al gauw de aansluitingstreffer. Na een goede steekpass van Jari Vlak kon Rui Mendes vanaf de achterlijn de bal terugleggen op Richairo Živković, die goed afrondde en zo bij zijn debuut meteen scoorde. Even later kreeg ook Ole Romeny een kans na goed werk van Keziah Veendorp, maar hij liep zich vast.

Maar een kwartier voor tijd wist de thuisploeg weer het net te vinden. De ingevallen Mario Engels brak door aan de linkerkant en hield oud-Spartaan Michaël Heylen van zich af. Via Oelschlägel passeerde de bal uiteindelijk de doellijn.

In de slotfase ging de ploeg van Dick Lukkien nog op zoek naar een nieuwe aansluitingstreffer. Lorenzo Ebecilio was na een goede combinatie met Ben Scholte dichtbij, maar zag zijn schot gekeerd worden door Olij. Daarna was ook Mendes nog dichtbij, maar hij kon door toedoen van een Rotterdamse verdediger net niet uithalen.

Volgende week zaterdag om 20.00 uur begint voor ons de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen PSV. Er geldt vrij vervoer en je kunt ook mee met de bus van ZuidTribune of Rood-Wit. Klik hier voor alle ticketinformatie.

Sparta Rotterdam – FC Emmen: 3-1
17. Van Crooij 1-0
20. Van Crooij 2-0
54. Živković 2-1
76. Engels 3-1

Sparta Rotterdam: Olij; Abels, Vriends, Auassar (88. Rekik), Meijers (80. Overman); De Guzmán (55. Mijnans), Verschueren (68. Van Mullem), Namli (88. Eerdhuijzen); Lokilo (86. Brym), Lauritsen (60. Engels), Van Crooij (86. Saito).

FC Emmen: Oelschlägel; Veendorp, Araujo (61. Heylen), Veldmate (89. Dirksen), Bijleveld (37. Hardeveld); Kieftenbeld, Vlak; Mendes, Romeny, Assehnoun (70. Scholte); Živković (61. Ebecilio).