Terug naar overzicht Terug

Emmen een echte uitdaging voor Jan van Dijk


 De eerste divisie is Jan van Dijk niet onbekend maar dit seizoen had hij natuurlijk andere prioriteiten. ,,We hebben tijdens de winterstop in Turkijke nog met RBC tegen Emmen gespeeld maar voor het overige heb ik Emmen niet echt gevolgd. Ik heb in mijn loopbaan het stempel opgedrukt gekregen van iemand die het beste in het noorden tot zijn recht komt en als zijnde een eerste divisietrainer. Wat dat betreft zit ik dus in Emmen wel op de goede plaats”, zei de bepaald niet van humor gespeende trainer.
Jan van Dijk maakte ook zijn bedoelingen voor het komend seizoen duidelijk. ,,Het streven is zo snel mogelijk weer in het linkerrijtje te komen. Dat betekent met de komst van Omniworld er bij gerekend een plaats zo tussen de eerste en tiende positie. Dat houdt tevens in dat je het hele seizoen voor de prijzen mee doet. Het publiek moet weer de weg naar het Univé stadion vinden, toeschouwersaantallen van vijf tot zesduizend moeten hier toch mogelijk zijn. Wat het soort voetbal betreft is het vrij simpel. Iedere trainer zegt natuurlijk om anderen te plezieren dat hij van aanvallend voetbal houdt maar in de Gouden Gids divisie moet je het niet te veel over taktiek hebben. Gewoon lekker gaan voetballen is de opdracht.”
Het Limburgse Landgraaf is nog steeds de woonstede van het gezin Van Dijk maar dat zal hij verruilen voor een plek in Emmen of directe omgeving. ,,Dat was natuurlijk wel een heikel punt in de privésfeer omdat we het in Limburg fantastisch naar de zin hebben maar we hebben de knoop toch doorgehakt om richting Emmen te verhuizen.”


Jan van Dijk tijdens de persconferentie (Foto: SPBE)