Emmen C1 stelt klassenbehoud veilig

Emmen A1-Feyenoord A1 1-3
Feyenoord had ongetwijfeld meer individuele klasse in huis, toch duurde het veertig minuten voor de Rotterdammers dat verschil in een score konden uitdrukken. Emmen hield de linies goed gesloten en gaf tot dat moment weinig kansen weg. Met een vrije trap van Emiel de Vries, gepakt door doelman Jesper Hogeboom, en Dada Bugera, corner na een voorzet van De Vries die bijna het doel inzeilde, kreeg de thuisploeg zelfs kansjes. In de 40ste minuut ontsnapte Resham Sardar echter aan de aandacht van de verdediging en haalde vanaf twintig meter hard uit: 0-1. Drie minuten later lag de 0-2 achter de overigens uitstekend keepende Sander Danes die kansloos was op een kopbal van Eldrick Cristina.
Na de rust probeerde Emmen de bakens te verzetten. Na een kwartier brak Mark Wever door maar bezat net niet de kracht om zijn rush af te werken. Na het inbrengen van Rick Reins en Moustafa Benali kon Emmen af en toe de bal wat langer in de eigen gelederen houden en na de 1-2 van Rick Reins, hij verlengde een vrije trap van Emiel de Vries, leek een  verrassing nog mogelijk. De koude douche in de vorm van de 1-3 door invaller Felino Jardim kwam echter vier minuten voor tijd.
Opstelling Emmen A1: Danes; Jarno Voorintholt, Doorn, Meertens, Schenkel; Bosman (67. Benali), Boelen (67. Reins), De Vries; Van Eeken, Bugera (46. Schonewille), Wever.

ADO Den Haag B1-Emmen B1 5-1
Na een helft spelen leek Emmen zeker niet kansloos, de rust was ingegaan met een 2-1 achterstand terwijl het kansen op een tweede treffer had gehad. Een tweede gele kaart voor Danny Husers na een uur spelen betekende evenwel het einde van de Emmer aspiraties.
ADO nam reeds in de tweede minuut een voorsprong dankzij de gevaarlijke spits Eldro Elias. Emmen kwam deze tegenslag echter snel te boven. In de 13de minuut maakte Harm Hindriks met medewerking van Jurnel Rojer er 1-1 van. Vier minuten later stond de Emmer verdediging en masse te slapen waardoor Elias zijn tweede treffer liet aantekenen. Daar tussen door had Frank Hoolsema de buitenkant van de paal geteisterd. Doelman Dennis Honing onderscheidde zich vervolgens op een inzet van Elias terwijl Bjorn Zwikker aan de andere kant op de Haagse doelman stuitte. In de tweede helft treuzelde Rojer net even te lang terwijl Honing een schot van Elias op de doellijn onschadelijk maakte. Koen Otten was in de 51ste minuut erg dicht bij de gelijkmaker toen zijn uithaal via de doelman tegen de lat belandde. Kort daarna viel het doelpunt aan de andere kant via Hakan Turkos. In de 59ste minuut kreeg Danny Husers zijn tweede gele kaart van de overdreven fluitende scheidsrechter die Emmen vijf maal op geel tracteerde tegenover drie Haagse spelers plus de trainer en elftalleider. Na het verdwijnen van Husers was de weerstand echter gebroken en in de slotfase liep ADO met goals van Turkos en Elias naar een geflatteerde 5-1 score.
Opstelling Emmen B1: Honing; Randy Balsala, De Roo, Hindriks, Otten; Hoolsema, Husers, Jesper Voorintholt (67. Johannis); Rojer (67. Hidde Rog), Zwikker, Bruinsma (51. Kamps).

Emmen B2-SC Genemuiden B1 7-1
De gasten hadden de beste start en scoorden na tien minuten ook maar het was een treffer in eigen doel. Joel de Almeida had daarin met stoorwerk een groot aandeel. Emmen kreeg daarna de betere kansen maar had opnieuw een inzet in eigen doel van dezelfde Genemuider verdediger nodig om op 2-0 te komen. In de 41e minuut besloot De Almeida met een ren vanaf de middenlijn met de derde Emmer goal waarna het via een benutte strafschop 3-1 werd. Joel de Almeida was in de 60ste minuut na een voorzet van Lascal Boer wederom succesvol. Jeffry Pot, voorzet Marco van der Veen, De Almeida (2 maal) bepaalden de eindstand op 7-1.
Opstelling Emmen B2; Ebeltjes; Fuhler (70. Erwin de Vries), Kuper, Swager, Jager, Henk Bakker (55. Van der Veen), Schreuder, Pot, Kay de Vries, De Almeida, Boer.

Emmen C1-De Graafschap C1 1-0
Een uitstekend resultaat van de Emmenaren tegen het hooggeklasseerde De Graafschap. Dat de zege moeizaam tot stand kwam was voornamelijk te danken aan het onvoldoende benutten van de vele mogelijkheden. Daardoor bleef er altijd de mogelijkheid van een succesvolle counter van de gasten. De winnende treffer kwam op naam van Doze Manuel na aangeven van Daniel Balsala. Het doelpunt viel na een kwartier spelen. Door de winst en het verlies van concurrent Haarlem is Emmen nu reeds zeker van minimaal nog een jaar op het hoogste niveau spelen.
Opstelling Emmen C1: Feenstra (Ebeltjes); Gorz (De Vries), Dekker, Zuidberg, De Jong; Nouri, Siekman, Dost; Wakker (Bakker), Manuel, Balsala.

Leek Rodenburg C1 – Emmen C2 4-2
In de eerste twintig minuten liep Emmen C2 goed te voetballen. Frank Schijf bracht zijn ploeg dan ook terecht op voorsprong. Daarna waren opgelegde kansen niet besteed aan o.a. Jordy Beeksma en Wouter van Aanholt. Leek vond dat prima en scoorde twee goals vlot achter elkaar. Het inbrengen van vier wissels kon het tij ook niet keren en de thuisclub liep uit naar 4-1 voordat Tim Siekman er na aangeven van Bas Bonsing er 4-2 van maakte.
Opstelling Emmen C2: Wouda; Van der Sluis (36. Oosting), Cremers (36. Chakari), Zivcic (36. Jurgens); Kerkdijk, Herbers, Schijff, Bonsing; Beeksma (45. Swama, Van Aanholt, Tim Siekman.

Emmen D1-SC Heerenveen D1 5-7