Emmen B2 en D1 winnen van Groninger clubs

Emmen B2-Be Quick B1 5-0
Ondanks de overvloedige regenval reikten beide teams naar een goed niveau. Aanvankelijk ging het redelijk gelijk op, alleen was Emmen succesvoller in het afronden van de mogelijkheden. De eerste kans was in de 12e minuut voor de Groningers maar doelman Folkert Feenstra stond goed. Vier minuten later trof Emmen wel de roos met een boogbal van Randy Balsala. In de 20ste minuut werd het 2-0 toen Pascal de Sevren Jaquet een assist van Richard Johannes benutte. Na een taktische wissel in de 35ste minuut, Marco Zuidberg voor Rolf Herbers, kreeg Emmen nog meer grip op de wedstrijd. Dat leidde drie minuten later tot de 3-0 van wederom Pascal de Sevren Jaquet. Er aan vooraf ging een pass van Zuidberg op Balsala die de paal raakte. De bal raakte vervolgens de andere paal waarna het speeltuig voor de voeten van van De Sevren Jaquet rolde.
Na rust was het binnen tien minuten bekeken. Eerst scoorde Johannes 4-0 (46ste) en twee minuten later maakte Frank de Jong met de mooiste goal van de wedstrijd er 5-0 van. Daarna waren er kansen over en weer maar verdere doelpogingen bleven vruchteloos. Emmen B2 stond op de vierde plaats met twee punten meer dan nummer vijf Be Quick en heeft nu op de Groningers een behoorlijk gat geslagen.
Opstelling Emmen B2; Feenstra; Herbers (35. Zuidberg), Gortz, Moolhuizen, De Jong; Dekker, De Sevren Jaquet, Jelle Siekman (56. Cremers); Johannes, Dost, Balsala (56. Kerkdijk).

GRC Groningen D1-Emmen D1 0-1
Emmen D1 doet het uitstekend in de Topklasse en stond voor aanvang van het duel op het kunstgras van GRC slechts twee punten achter koploper SC Heerenveen. Desondanks speelden de Emmenaren tegen nummer acht GRC geen grootse wedstrijd. Er werd te veel met de bal gelopen en te weinig gecombineerd. Daarbij stond de verdediging van de thuisclub ook goed. Na een dubbelblanke ruststand ging Emmen op zoek naar de winnende goal. De aanvallen reikten echter meestal niet verder dan de zestienmeter lijn tot Simon IJzerman er met een fraaie halfvolley uit een hoekschop er 0-1 van maakte.
Opstelling Emmen D1; Blanken; Hoff, Van Houten, Fokkens (Stevens), Hoek (Huser); Heerkes, Van Bree, Hindriks; Scholtens (Ijzerman), Beijering (Eggengoor), Bos (Locadia)