Emmen B1 te sterk voor FC Zwolle B1

Emmen B1-FC Zwolle B1 4-1

De Emmer B-jeugd pakte na drie achtereenvolgende verliespartijen weer eens de volle buit door FC Zwolle B1 met een 4-1 nederlaag naar huis te sturen. De uitslag had eigenlijk veel hoger moeten uitvallen gezien de dotten van kansen, waaronder een strafschop, die de Emmenaren nog lieten liggen. De eerste helft behoorde aan de Emmer spits Boris Rasevic die een echte hattrick scoorde door drie maal achtereen te scoren. Bij de eerste goal kreeg hij hulp van Patrcik Eberhard die de bal veroverde en bij de derde leverde Janiek Arends met een fraaie ren over veertig meter het voorwerk. Bij de Zwollenaren, gercoached door ex-Emmen-trainer Nico Haak, vielen alleen de snelle vleugelspitsen op maar de Emmer doelman Joost Schrik kwam nauwelijks in de problemen. Na de rust verraste verdediger Karel IJzerman zijn eigen doelman door hem koppend te passeren waardoor het na 42 minuten spelen 3-1 stond. Emmen B1 pakte de draad echter snel weer op en creëerde een aantal honderd procent kansen. Janiek Arends werd in de 45e minuut door Boris Rasevic vrij voor de goal gezet maar raakte slechts de lat. Arends leidde ook een volgende geweldige kans in toen hij binnen de zestien onderuit werd gehaald. De aansluitende strafschop werd evenwel door Karel IJzerman op de paal geknald. In de 78e minuut kwam dan eindelijk de lang in het vat zittende vierde goal via Patrick Eberhard. Daarna kreeg Emmen B1 nog een aantal dotten van kansen maar de scherpte was er volledig af.
Emmen B1: Schrik; Staal (76. Graver), Peter Fokke, IJzerman, Bangura, Kampman (63. Spijodic), Berens, Kroezen, Eberhard, Rasevic, Arends (76. Kikkert).
FC Den Bosch C1-Heerenveen/Emmen C2 3-2
FC Den Bosch was een concurrent voor wat de bezetting van de onderste plaats betreft, dus hadden de Emmenaren de zinnen op drie punten gezet. En die hadden er volgens coach Brugt Bergsma ook best ingezeten. ,,De nederlaag was onnodig. Het waren twee gelijkwaardige ploegen met FC Den Bosch wellicht iets beter veldspel. In de laatste minuut bij een 3-2 stand kreeg Alex Blekkink nog een geweldige kans op de 3-3 maar raakte de bal helemaal verkeerd.” FC Emmen nam de leiding via Matthijs Hensens die samen met Roderik Zeilstra het spitsenduo vormde. De voorsprong werd echter in een tijdsbestek van drie minuten omgezet in 2-1 voor de thuisploeg. Eerst veroorzaakte Merik van Sliedrecht een strafschop en aan de 2-1 ging een dekkingsfout vooraf. In de tweede helft wilde FC Emmen sneller druk zetten en het werd een echte wedstrijd die beslist leek toen FC Den Bosch tien minuten voor tijd 3-1 scoorde. Alex Blekkink verkleinde in de 65e minuut toch nog tot 3-2 en miste vervolgens zoals gememoreerd een prachtige kans op de gelijkmaker.
Heerenveen/Emmen C2: Beugelink; Van Sliedrecht, Sanafikha, Komduur, Frank Fokke, Kroeze, Blekkink, Roelof van Dijk (36. Jan Scholten), Hensens, Zeilstra, Jochem Scholten (65.Lambers).
Groningen/Cambuur D2-Heerenveen/Emmen D2 2-2
Het was in Leeuwarden geen goede wedstrijd. Het fysieke element overheerste waardoor het voetbaltechnisch geen fraai duel werd. De Gronings/Friese combinatie nam in de twaalfde minuut een voorsprong maar de Emmenaren draaiden die stand om in 1-2 bij de rust. Kjelt Engbers maakte er na een prima aanval 1-1 van en in de 22e minuut scoorde Twan Berends na aangeven van Thom Scheper de 1-2.De tweede helft was beter om aan te zien. In de 49e minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte: 2-2. De Emmenaren kregen echter nog mogelijkheden om alsnog de volle buit naar zich toe te trekken. Jordy Gierveld werd echter een strafschop onthouden en in de laatste minuut werd een treffer van Thijs Oosting wegens buitenspel afgekeurd. Ten onrechte volgens de Emmenaren maar de protesten haalden niets uit.
Heerenveen/Emmen D2; Scherpen; Hoogeveen, Bos, Muusse, Timmerman, Engbers, Gerding (45. Zwaagstra), Hindriks, Scheper (40. Oosting), Berends, Gierveld.