Emmen B1 met forse cijfers langs Ajax B2

MVV Maastricht C1-Heerenveen/Emmen C2 5-0
Heen en weer kost een reis naar Maastricht acht uur in de bus. En als dan ook nog het resultaat tegen valt is het extra ver. Vooraf hadden de Emmenaren gedacht minimaal een puntje mee naar huis te kunnen nemen maar dat pakte geheel anders uit. De eerste tegenvaller was dat beide doellieden, Vincent Beugelink en Frank Schilstra, wegens blessures ontbraken waardoor een beroep op D-junior Roy Schepers moest worden gedaan. MVV speelde handig in op het gebrek aan lengte van de Emmer sluitpost die overigens een prima wedstrijd keepte. Toch kreeg FC Emmen voor de rust een paar kansen die indien benut het duel wellicht een geheel andere wending had kunnen geven. Zo bereikte een voorzet van Roderick Zeilstra net niet Matthijs Hensens en had laatstgenoemde bij een volgende mogelijkheden voor moeten geven in plaats van zelf een poging te wagen. MVV scoorde intussen wel en had bij rust een 3-0 voorsprong genomen. Na de pauze viel snel de 4-0 waardoor de Emmenaren het zicht op een beter resultaat definitief werd ontnomen. De 5-0 was verder niet meer van belang.
Heerenveen/Emmen C2: Schepers; Levon van Dijk (Van Sliedrecht), Fokke, Komduur, Uineken (Harms), Kroeze (Roelof van Dijk), Blekkink, Bijlsma, Hensens, Jochem Scholten (Jan Scholten), Zeilstra (Lambers).

Emmen B1-Ajax B2 4-0
De wedstrijd trok veel publiek, naar schatting zo’n vierhonderd toeschouwers stonden aan de kant om vooral de eerstejaars talenten uit de beroemde Amsterdamse voetbalschool aan het werk te zien. Maar wat de Ajacieden in Emmen lieten zien was een tikkeltje teleurstellend. Natuurlijk een grote verdienste voor de equipe van trainer Björn Zwikker die vooral fysiek niet stuk is te krijgen. Aan de andere kant bood Ajax B2 niet de individuele kwaliteit die er van wordt verwacht. Wat veldspel betreft deden de Amsterdammers zeker niet voor de Emmenaren onder maar de afwerking was beneden peil en sijpelde er nog iets door stond doelman Richard Eberhard op zijn post. Na kansen voor Sadik Spijodic en Janiek Arends nam Emmen B1 in de 13e minuut de leiding. Een schot van Boris Rasevic van net buiten de zestien was Ajax doelman Mussi Durcan te machtig. Nadat Ajax twee redelijke kansen creëerde maar niet kon benutten, verhoogde Patrick Eberhard vijf minuten voor de pauze na goed doorzetten tot 2-0. In de tweede helft vestigde rechterspits Janiek Arends twee keer de aandacht op zich. In de 50e minuut leverde hij het voorwerk voor de goal van Stefan Kikkert die de 3-0 betekende. Acht minuten later maakte Arends een onderschepping schitterend af met een boogbal in de verste hoek: 4-0. Ajax bleef proberen om tot een beter resultaat te komen maar verder dan een tikje op de paal van Sem Witteveen kwamen de gasten niet.
Emmen B1: Richard Eberhard; Graver (65. Haandrikman), Berens (79. Spijker), IJzerman, Bangura, Boekholt, Arends, Nijkamp (69. Kroeze), Patrick Eberhard (73. Wolters), Rasevic, Spijodic (41. Kikkert)