Emmen B1 heeft abonnement op 1-1

Emmen B1 heeft zich redelijk gerevancheerd voor het gelijke spel de afgelopen week in Leeuwarden tegen een zwakke tegenstander. In Amsterdam werden tegen het sterke AFC weinig of geen kansen weggegeven en gezien het goede spel in de tweede helft behoorde een overwinning ook tot de mogelijkheden. AFC kwam reeds in de achtste minuut op voorsprong toen Lennon Ebeltjes kansloos was op een van richting veranderd schot. Emmen kreeg mogelijkheden via Pascal de Sevren Jaquet, Björn Zwikker, Joël de Almeida en Martin de Roo (tegen de paal) maar voor de pauze werd de achterstand niet weggewerkt. Dat gebeurde tien minuten na de hervatting toen Björn Zwikker een goed opgezette aanval over de rechterkant afrondde: 1-1. Emmen probeerde voor de drie punten te gaan en kreeg kansen via Jeffrey Pot, Kevin Görtz en Martin de Roo maar dat doel werd niet bereikt. De 1-1 gaf echter toch voldoening mede gelet op het slechte spel van een week eerder.
Emmen B1: Ebeltjes; Hüsers, Rog, De Roo, De Jong; Dekker (48. Fühler), Zwikker, Nouri (48. Görtz); De Sevren Jaquet (41. Manuel), Van der Weide (63. Pot), De Almeida (80. Jager).