Emmen A1 zorgt voor bekersensatie

ADO Den Haag A1-Emmen A1 1-4 (beker)

De Emmer A-junioren hebben voor een daverende verrassing gezorgd door ADO Den Haag met 4-1 uit te schakelen. De formatie van trainer Albert Koops is hiermee doorgedrongen tot de kwartfinale van de strijd om de Shell Jeugd Cup.
In de competitie heeft ADO Den Haag vijftien punten meer op het saldo staan dan Emmen A1 maar van dat grote verschil was in het veld niets merkbaar. Emmen was goed bij de les en bleef de thuisclub constant opjagen. Het leidde na een half uur tot een 0-1 stand dankzij een treffer van Daniel Manning. Kort voor rust schoot een Hagenaar in paniek in eigen doel en bijna vanaf de aftrap verhoogde Tom Boelen de Emmer feestvreugde door de 0-3 voor zijn rekening te nemen. Na de rust ving Emmen de verwachte Haagse stormloop goed op en moest pas vijf minuten voor het einde een tegentreffer incasseren. In de laatste minuut zorgde Dada Bugera er echter met de vierde Emmer treffer voor dat de oude afstand van drie goals gehandhaafd bleef.
Opstelling Emmen A1: Peek (46. Danes); Schenkel, Doorn, Wigger, Klaassens; Benali (67. Jarno Voorintholt), Reins (68. Bugera), De Vries; Boelen, Manning, Wever.

Emmen B1-Vitesse B1 0-1 (beker)

Emmen B1 heeft een onfortuinlijke nederlaag geleden in  het bekerduel tegen Vitesse B1. Onverdiend omdat de Arnhemmers slechts een kans hebben gehad en dat werd prompt een doelpunt. Emmen miste echter vijf minuten voor het einde een strafschop wat het duel een andere wending had kunn en geven.
In de eerste helft gebeurde er weinig. Uitgezonderd dan de totstandkoming van de enige treffer. De Emmer verdediger liet bij een hoekschop centrumspits Arjan van Nerol volkomen vrij staan en die prikte de bal langs doelman Tom Eulink: 0-1. In de tweede helft oefende Emmen meer druk uit en er kwamen kansjes voor Jesper Voorintholt en Jeffrey Pot. Frank Hoolsema liet een mogelijkheid liggen door terwijl hij zelf vrij schootsveld had de bal nog te passen. Een kwartier voor het einde werd Bjorn Zwikker in het strafschopgebied geschept door doelman Erwin Mulder van de Arhemmers die met een handvol C-junioren waren aangetreden. Harm Hindriks belastte zich met de uitvoering maar bezweek onder de druk van een treiterende doelman Mulder en van scheidsrechter Genc die daar tegen niet optrad en bovendien vond dat de bal niet op de juiste graspriet werd geleged. Hindriks schoot te zacht in waardoor de doelman de bal gemakkelijk kon keren.
Opstelling Emmen: Eulink; Balsala, Otten, Hindriks, Guchelaar (75. Rog); Hoolsema, Zwikker, Kamps; Jesper Voorintholt, Bruinsma (55. Pot), Rojer (55. Husers).

Emmen B2-d’ Olde Veste ’54 5-0

Met 5-0 winnen maar toch de conclusie trekken dat het een slechte wedstrijd was lijkt wat vreemd, maar het overkwam Emmen B2. De ploeg had in de beginfase nogal wat moeite met de fysiek sterke Steenwijkers zodat de eerste treffer pas na twintig minuten tot stand kwam. Lascal Boer kopte toen een voorzet van Danny Jaspers in. Tien minuten voor de rust werd het 2-0 door Hidde Rog. Drie minuten voor de pauze verhoogde Rob Schreuder met een prachtig schot vanaf dertig meter tot 3-0 wat tevens de ruststand was. Ook in de tweede helft bleef het een rommelig duel waarin Emmen meer moeite met zich zelf dan de tegenstander had. Joel de Almeida zorgde in de 57ste minuut toch voor 4-0 terwijl Danny Jaspers in de 67ste minuut de eindstand op 5-0 bepaalde.

AZ C1-Emmen C1 3-2

Zonder recht op een overwinning te claimen was iedereen bij Emmen C1 er toch van overtuigd dat de nederlaag niet nodig was. De winnende goal van de Alkmaarders kwam namelijk tot stand na een overduidelijke handsbal maar de scheidsrechter wuifde alle bezwaren weg.
Emmen ging goed van start want reeds in de vijfde minuut werd de Alkmaarse goalie voor het eerst gepasseerd toen Doze Manuel in de korte hoek knalde: 0-1. De vreugde duurde echter maar kort want zo ongeveer vanaf de aftrap belandde een lange bal in de zestien meter van Emmen. Doelman Lennon Ebeltjes kwam ver zijn goal uit voor de onderschepping maar maakte daarbij volgens de arbiter een overtreding die met een penalty werd bestraft. Volgens alles wat Emmen was het echter een schoolvoorbeeld van een ‘Schwalbe.’ De strafschop werd benut en twee minuten voor rust voegde AZ er nog een tweede goal aan toe nadat een schot door een Emmer verdediger van richting werd veranderd. Na rust was Emmen de betere ploeg, zo kreeg Richard Johannis een prachtkans maar faalde oog-in-oog met de keeper. In de 47ste minuut kwam de gelijkmaker er toch en opnieuw Doze Manuel was de gelukkige: 2-2. Emmen ging er vervolgens vanuit met een punt in de knip de thuisreis te kunnen aanvaarden tot de eerder genoemde handsbal van een Alkmaarse aanvaller waardoor de spits in scoringspositie kwam en voor de niet verdiende 3-2 zorgde.

SVBO C1-Emmen C2 4-2

Emmen C2, zonder vier vaste spelers, kon het tegen het fanatiek spelende SVBO niet bolwerken. Het kwam wel in de twintigste minuut aan de leiding. Jordy Beeksma werd gevloerd en Rob Herbers benutte de aansluitende strafschop: 0-1. SVBO zorgde echter voor rust voor een 2-1 voorsprong waarbij aan de tweede goal een buitenspelluchtje zat. Na de pauze probeerde Emmen C2 wel dichterbij te komen. Rick ten Voorde trof echter de paal terwijl Radovan Zivcic alleen voor de keeper niet tot scoren kwam. SVBO verhoogde intussen wel tot 4-1 voordat Robert Oosting tot 4-2 kon verkleinen.

Emmen D1-Drachten D1 2-4

Bij D1 ontbraken Rick ten Voorde, hij speelde in C2, en de zieken Yannis Kazantzis, Gianluca Caria en Hilan Kaddouri en dat was te merken. Drachten begon sterk en scoorde in de derde minuut de 0-1. Na kansen voor Wouter Beijering en Gerben Rog (op de paal) kwam Emmen in de 20ste minuut op gelijke hoogte toen Aaron Petstra een voorzet van Jori Bouws afrondde: 1-1. In de tweede helft deed Drachten er nog een schepje bovenop en kwam vlot op 1-3. In de 22ste minuut deed Simon IJzerman namens Emmen iets terug na een voorzet van Jessie van der Graaf. De pogingen om de gelijkmaker te forceren draaiden op niets uit en Drachten scoorde uiot een counter zelfs nog een vierde maal. Bij de Friezen straalde de win om te winnen er vanaf en dat ontbrak deze middag bij de Emmenaren.

Opstelling Emmen D1: Bas Blanken, Jisry Hoff (37. Radomir Djukic), Gerben Rog, Robbert Mensinga, Tim Pieters, Fabian Stevens (10. Dries-Jan Bal), Maikel Arling, Ruben Hoek (37. Jessie van der Graaf), Jori Bouws, Aaron Petstra, Wouter Beijering (37. Simon IJzerman)